Vesa tykkää työstään: ”Metsäasiakasvastaavana saa olla ihmisten kanssa tekemissä”

03/08/2019 09:17:22

Metsäasiakasvastaava Vesa Tolvanen auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Kiteellä. Vesalla on monipuolista kokemusta metsäalalta niin logistiikasta kuin metsänhoidostakin. Lue esittelyjuttu!

Kuka olet?

Olen Vesa Tolvanen ja Punkaharjulta syntyisin. Olen asunut Kesälahdella jo yli 32 vuotta, kun sinne työn vuoksi muutin. Perheeseeni kuuluu vaimo ja neljä lasta. Täysi-ikäiset lapset eivät enää asu samassa taloudessa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Päädyin metsäasiakasvastaavaksi organisaatiouudistuksen kautta. Halusin tähän työhön, koska tässä pääsee tekemisiin ihmisten kanssa. Aikaisemmin olen ollut logistiikassa ja metsänhoitopuolella. Ostotyö oli vielä kokeilematta. Nyt siis työskentelen metsäasiakasvastaavana UPM Metsän Kiteen metsäpalvelutoimistossa. Toimialueeni on Kiteen eteläosa eli entinen Kesälahti lisäksi Tasapään seutu Syrjäsalmi rajana.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Vanhempieni kanssa kävin lapsena marjassa ja sienessä. Metsässä kiinnostaa luonto ja luonnon rauhoittava vaikutus. Työ puolesta siellä kiinnostavat puut ja taimikot.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiviini kuuluu monenlaisia tehtäviä: metsäkäyntejä puukauppatarjouksia varten, tarjousten tekoa toimistolla ja kaupantekoa. Soittelen myös metsänomistajien kanssa metsänhoitoon ja puukauppaan liittyvissä asioissa. Maastossa teen leimikon rajausta. Lisäksi välillä minulla voi olla palavereja ja koulutuksia.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Ei ole.

Mikä on mottosi?

Huumorin kautta voittoon.

Mikä on paras muisto metsästä?

Onnistunut suunnistussuoritus. Yleensä liikkuminen metsässä kaikkina vuoden aikoina virkistää ja rauhoittaa mieltä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Omasta terveydestä ja kunnon ylläpidosta olen kiinnostunut. Lenkkeily, hiihto, soutu, kuntosali, suunnistus, elokuvat ovat harrastuksina.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Taimikon perkauksella on iso vaikutus tulevaan metsään. Huonolla hoidolla tuleva metsä voidaan pilata. Tosin metsän kasvua ei voi estää, mutta hoitamalla saadaan tuottava metsä.

 

Ota yhteyttä!

Vesa Tolvanen
p. 0400 280 079
vesa.tolvanen@upm.com

 

UPM Metsä Kiteen metsäpalvelutoimisto
Pokentie 2 A 5-6
82500 Kitee

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Miskan vinkki: ”Älä ikinä jätä taimikonhoitoa tekemättä”
Uutiset | 02/27/2019 10:51:50 | 3 min

Miskan vinkki: ”Älä ikinä jätä taimikonhoitoa tekemättä”

Lue lisää