Pilkkireissu jäi Riston mieleen: ”Lämmitin saunaa ja kuuntelin puiden paukkumista pakkasessa”

03/14/2019 13:24:23

Kalastus ja pilkkiminen ovat metsäasiakasvastaava Risto Mujeen lempipuuhia. Hän harrastaa myös mökkeilyä, raveja ja patikointia. Ristolla on monipuolista kokemusta metsäalalta. Häneltä saa apua metsäasioissa Kotkassa, Pyhtäällä, Kouvolassa, Haminassa ja Loviisassa. Lue esittely!

Kuka olet?

Nimeni Risto Muje ja kotoisin olen Pohjois-Karjalasta. Opiskelujen kautta ajauduin Kotkaan, ja siellä olen viihtynyt jo 12 vuotta. Perheeseeni kuuluu avopuoliso, 16-vuotias tyttö ja Aka-niminen koira.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Luonto ja erityisesti metsä ovat olleet jo pienestä asti tärkeitä asioita minulle, joten oli helppo päätös lähteä opiskelemaan metsätalousinsinööriksi ammattikorkeakouluun. Minulla on monenlaista kokemusta metsäalalta. Olen työskennellyt kartonkiteollisuudessa, korjuussa, sahalla ja puunvastaanotossa tehtaalla. Olen aina ollut innokas oppimaan uutta ja ottamaan haasteita vastaan. Kun tuli mahdollisuus lähteä ostamaan puuta ja markkinoimaan palveluita päätin tarttua tilaisuuteen. Nyt siis työskentelen UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Kouvolan metsäpalvelutoimistossa. Toimialuettani ovat Kotka, Hamina, Pyhtää, Loviisa (Ruotsinpyhtää).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä tarjoaa itselleni paljon elämyksiä metsästyksen ja luonnossa liikkumisen muodossa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni koostuu maastokäynneistä, toimistotöistä ja asiakastapaamisista. Työpäivän aikana saa olla monenlaisten ihmisten kanssa tekemisissä ja aina päivään kuuluu jotain mikä yllättää.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Ei ole.

Mitä on mottosi?

Ihminen katuu kuolinvuoteellaan ainoastaan asioita, jotka ovat jääneet tekemättä. Pitää tehdä eikä ihmetellä!

Mikä on paras muistosi metsästä?

Mieleeni on jäänyt talvinen metsä Pohjois-Karjalasta Suomujärveltä. Pilkkireissun jälkeen lämmitimme saunan, joka sijaitsee Suomujärven rannalla. Oli upeaa katsella saunan terassilta hämärtyvää metsäistä järvimaisemaa ja kuunnella, kun puut paukkuvat pakkasessa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaalla pidän matkustelusta ja varsinkin Lapin-matkailu talvella pilkkireissuineen on mukavaa. Mökkini sijaitsee Pohjois-Karjalassa, ja aina kun tilaisuus tulee, lähden sinne kalastamaan. Olen myös innokas ravien harrastaja, ja ravikilpailuita tuleekin kierrettyä niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Metsästys, salilla käynti ja patikointi kuuluvat myös harrastuksiini.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Ajoissa tehdyt metsänhoitotyöt ja hoidettu metsä maksavat aina itsensä takaisin. Ei kannata lykätä näitä asioita. Riistan huomioiminen metsänhoidollisissa töissä tuo muutakin arvoa metsällesi kuin pelkän rahallisen tuoton.

Ota yhteyttä!

Risto Muje
p. 040 868 2713
risto.muje@upm.com

 

UPM Metsän Kouvolan metsäpalvelutoimisto
Hovioikeudenkatu 16
45100 Kouvola

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Vesa tykkää työstään: ”Metsäasiakasvastaavana saa olla ihmisten kanssa tekemissä”
Uutiset | 03/08/2019 09:17:22 | 2 min

Vesa tykkää työstään: ”Metsäasiakasvastaavana saa olla ihmisten kanssa tekemissä”

Lue lisää
Miskan vinkki: ”Älä ikinä jätä taimikonhoitoa tekemättä”
Uutiset | 02/27/2019 10:51:50 | 3 min

Miskan vinkki: ”Älä ikinä jätä taimikonhoitoa tekemättä”

Lue lisää