UPMMetsä

Miskan vinkki: ”Älä ikinä jätä taimikonhoitoa tekemättä”

02/27/2019 10:51:50

Metsäasiakasvastaava Miska Kuru neuvoo tekemään metsänhoitotyöt ajoissa. Erityisesti taimikonhoito on sellainen homma, jota ei ikinä tulisi jättää väliin. Vapaa-ajalla Miska harrastaa laskettelua ja kalastusta. Häneltä saa apua metsäasioissa Humppilassa, Jokioisilla, Ypäjällä, Koski TL:ssä ja Loimaalla (pohjoinen). Lue esittely!

Kuka olet?

Nimeni on Miska Kuru. Olen kotoisin Tammelasta, kahden kansallispuiston kunnasta. Lapsuuden perheeseeni kuuluu vanhempani ja sisarukseni.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin Tampereella metsätalousinsinööriksi. Aikaisemmin olen työskennellyt Metsähallituksella ja metsurina. Olin UPM:llä kesätöissä kesällä 2018. Toimin metsänhoidon puolella, eli hoitamassa UPM:n omia metsiä. Työnkuvani oli hyvin laaja. Pidin kovasti UPM:stä työpaikkana ja päätin hakea kesän jälkeen töitä UPM:ltä ja tässä sitä nyt ollaan. 

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen viettänyt metsässä aikaa jo lapsesta asti tehden erilaisia hoitotöitä, mutta myös ihan vaan kävelemässä ja retkeilemässä. Metsässä eniten minua kiinnostaa nähdä erilaisten metsänhoidollisten toimenpiteiden vaikutukset metsän kasvuun ja kehitykseen. Myös luonnonläheisyys ja erilaisten eläimien ja kasvien bongailu luonnossa on mukavaa. Pelkästään luonnossa kulkeminen rentouttaa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypilliseen työpäivääni kuuluu metsäasiakasvastaavalle tyypillisiä hommia: erilaisia asiakastapaamisia, metsäkäyntejä ja tietysti jonkin verran toimistohommia.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itselläni ei ole metsää, mutta olen isän mukana metsässä ollut pienestä pitäen tehden kaikenlaista. Metsän omistaa kuitenkin perikunta. Metsää on sen verran vähän, että metsänhoito on enemmän harrastusluonteista toimintaa.

Mikä on mottosi?

Mikäli hakkuuajankohta mietityttää, yleensä kannattaa mieluimmin käyttää kirvestä kuin olla käyttämättä.

Mikä on paras muisto metsästä?

Paras muistoni metsästä on isän kanssa tehdyt metsänhoitotyöt ja niissä apuna oleminen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani harrastan talvisin laskettelua ja kesäisin kalastusta.  Talvella tulee toisinaan pilkilläkin käytyä. Jonkin verran myös metsätöitä tulee vapaa-ajalla tehtyä. Myös metsästys on pitkään kiinnostanut, ja sen aloittaminen on ollut suunnitelmissa lähiaikoina.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsänhoidossa erilaisten toimenpiteiden tekemistä ei kannata lykätä. Mitä kauemmin esimerkiksi taimikonperkausta lykkää, sen vaativammaksi, enemmän aikaa vieväksi ja sitä kautta kalliimmaksi sen tekeminen tulee. Usein myöhässäkin tehty taimikonperkaus on parempi vaihtoehto kuin vallan tekemättä jättäminen.

Metsänhoidossa ei oikeastaan ole vääriä ja oikeita tapoja toimia. Kaikki riippuu metsänomistajan itse asettamista tavoitteista metsälleen. Jos jonkin toimenpiteen tekeminen mietityttää, kannattaa asiasta olla rohkeasti yhteydessä minuun päin. Yhdessä löydämme parhaan ratkaisun juuri sinun metsällesi.

 

Ota yhteyttä!

Miska Kuru
p. 040 835 0888
miska.kuru@upm.com

 

UPM Metsä Hämeenlinnan metsäpalvelutoimisto
Vankanlähde 7, 1.krs,
13100 Hämeenlinna


 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää, miksi taimikkoa kannattaa hoitaa

Oikea-aikainen taimikonhoito on elintärkeää metsällesi
Artikkeli | 08/09/2018 10:09:00 | 4 min

Oikea-aikainen taimikonhoito on elintärkeää metsällesi

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Santerilla on SM-voitto tarkkuutta vaativassa urheilulajissa
Uutiset | 02/21/2019 12:28:13 | 4 min

Santerilla on SM-voitto tarkkuutta vaativassa urheilulajissa

Lue lisää
Lauri tarttui raivaussahaan 14-vuotiaana: ”Siitä alkoi urani metsän parissa”
Uutiset | 02/15/2019 09:51:39 | 3 min

Lauri tarttui raivaussahaan 14-vuotiaana: ”Siitä alkoi urani metsän parissa”

Lue lisää