Miikan vinkki puukauppaan: ”Pysy ajan tasalla metsästäsi, saat parhaat tulot”

01/28/2019 06:47:35

Metsäasiakasvastaava Miika Mannermaa sai kipinän metsäalalle taimia istuttaessaan. Metsä on Miikan mielestä mitä mainioin työympäristö. Miika hoitaa puukauppaa Suomussalmella ja Hyrynsalmella. Vapaa-ajallaan hän pelaa jääkiekkoa. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Miika Mannermaa, 25-vuotias metsätalousinsinööri Suomussalmelta. Tällä hetkellä vietän rauhallista poikamieselämää täällä kotipaikkakunnallani.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin Joensuussa metsätalousinsinööriksi ja valmistuin kesäkuussa 2018. Toimin aiemmin metsäsuunnittelijana Ylä-Kainuun metsänhoitoyhdistyksellä ja metsänistutustöissä Metsähallituksella. Lisäksi olen työskennellyt leirintäaluetyöntekijänä Hossan Luontokeskuksella. Nyt siis työskentelen UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Suomussalmella.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Kiinnostus metsäalaa kohtaan heräsi ensimmäisenä työkesänä metsänistutuksessa. Vaikka homma oli välillä raskasta, niin kipinä metsäalalle niissä työtehtävissä syttyi. Lisäksi metsä tuntui tuolloin mitä mainioimmalta työympäristöltä, mitä se on edelleenkin.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäivistä suurin osa kuluu puukauppatarjouksien tekemiseen ja muihin puukauppaan liittyvien asioiden hoitamiseen. Lisäksi yhteydenpito metsänomistajiin on osa työpäivän kulkua. Pidän monipuolisista työtehtävistä. Maasto- ja tilakäynnit ovat yksi työn parhaita puolia, sillä ne tuovat työpäiviin mukavasti vaihtelua.

Onko sinulla itselläsi metsää?

En omista metsää.

Mikä on mottosi?

Aina kannattaa yrittää.

Mikä on paras muisto metsästä?

Seitsemännellä luokalla koulussa teimme retken Suomussalmen Raatteeseen, missä vietimme yön talvisessa metsässä puolijoukkueteltassa nukkuen. Lisäksi metsästysreissuilla sattuneet satunnaiset onnistumiset ovat varmastikin niitä parhaita muistoja.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Pelaan jääkiekkoa ja salibandyä ihan harrastusmielessä. Lisäksi syksyisin tulee käytyä lintumetsällä. Tietysti osa vapaa-ajasta kuluu myös ystävien kanssa.

Mitä vinkkejä antaisit puukauppaan?

Vaikkakin ensiharvennuksesta saatavat puukauppatulot saattavat tuntua äkkiseltään pieniltä, kannatta ensiharvennus kuitenkin tehdä ajoissa, sillä sen vaikutus myöhempiin puunmyyntituloihin on merkittävä. Muutenkin, mikäli puukaupasta haluaa saada hyvän taloudellisen tuloksen, kannattaa pysytellä ajan tasalla omien metsiensä tilasta ja toimenpidetarpeista.

 

Ota yhteyttä!

Miika Mannermaa
p. 0204 16 04687
miika.mannermaa@upm.com

Ostan puuta alueelta: Suomussalmi

 

UPM Metsä Suomusalmen metsäpalvelutoimisto
Keskuskatu 16 c 1
89600 Suomussalmi

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Tutustu pohjoisen alueen metsäasiakasvastaaviin

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä