Markus suosittelee makkaranpaistoa nuotiolla: ”Lähes terapeuttista”

01/17/2019 12:49:06

Parasta metsäasiakasvastaavan työssä on Markus Ollarin mielestä metsäkäynti asiakkaan kanssa. Markus liikkuu metsässä myös vapaa-ajallaan. Metsätyöt käyvät Markuksen mukaan hyvin kuntoilusta ja makkaranpaisto nuotiolla rauhoittaa. Markus auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Punkalaitumella ja Sastamalassa. Lue esittelyjuttu!

Kuka olet?

Terve! Olen Markus Ollari. Olen kotoisin Punkalaitumelta, ja tällä hetkellä asun avovaimoni kanssa naapurikunnassa Urjalassa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Metsäurani on lähtenyt liikkeelle jo pikkupoikana. Luonto, eläimet ja erityisesti metsä on ollut aina lähellä sydäntäni. Lukion aikana minulle kävi selväksi, että haluan lähteä opiskelemaan metsäalaa. Pääsin heti lukion jälkeen opiskelemaan Hämeenlinnan Evon metsäoppilaitokseen, josta valmistuin metsätalousinsinööriksi. Opiskeluaikana suoritin harjoittelujaksoni UPM:n Hämeenlinnan toimistolla logistiikassa. Harjoittelun jälkeen pääsin töihin UPM:lle logistiikkaan Porin seudulle. Niissä hommissa aikaa vierähti reilu vuosi. Nyt työskentelen metsäasiakasvastaavana UPM Metsän Urjalan metsäpalvelutoimistossa ja toimialueeni on Punkalaidun.

Mitä metsä sinulle merkitsee?  

Metsä ollut aina mukana elämässä vahvasti. Kotitilan metsät tulivat jo nuorena tutuiksi. Metsässä kiinnostaa sen rauha ja pysyvyys. Vaikka työpaikkana on usein metsä, se on kuitenkin joka paikassa erilainen.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäivä alkaa aamulla sähköpostien lukemisella. Siitä päivä alkaa rakentumaan sovittujen metsäkäyntien ja asiakastapaamisten ympärille. Pyrin pitämään asiakastapaamiset ja metsäkäynnit keskiössä. Se on kuitenkin parasta tässä työssä. Konttorille palatessa alkaa tarjousten ja kauppojen tekeminen.     

Onko sinulla itselläsi metsää?

Omistan pienen metsätilan Nokian seudulla. Tilalla on jo jonkin verran tullut suoritettua hakkuita ja metsänhoidollisia töitä. Oman metsätilan hoito on hyvää vastapainoa töille, ja valmiiksi saatu kohde lämmittää mieltä.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaat muistot metsästä ovat metsissä vietetyt nuotiovalkeat. Makkaranpaisto luonnon helmassa on lähes terapeuttista. Metsässä liikkuessa kannattaa aina silloin tällöin pysähtyä ja olla ihan hiljaa. Metsä avautuu aivan erilaisena ja kuulee ja näkee asioita aivan eri tavalla.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla aikaa menee paljon kotitilan pelto- ja metsätöissä. Niissä on tullut oltua mukana pienestä asti. Ystävät ovat tärkeässä osassa ja heidän kanssaan tulee oltua paljon tekemissä. Kaikenlainen urheilu on lähellä sydäntä. Pyrin pitämään kuntoani yllä erilaisten pallopelien, salitreenin ja lenkkeilyn avulla. Myös metsätyöt ovat erinomaista hyötyliikuntaa!

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Uudistamisen jälkeen uusi taimikko vaatii ensimmäisinä vuosina paljon huolenpitoa. Jalostetut ja laadukkaat taimet ovat tärkeässä roolissa uuden metsän synnyssä. Kun maanmuokkaukseen ja laadukkaisiin taimiin on panostettu, on syytä huolehtia taimien heinäämisestä ja perkauksista. Näin hyvin tehty työ ei valu hukkaan. Metsä kannattaa pitää tuottavana, jolloin se säilyy samalla terveenä ja elinvoimaisena. Kysymysten ilmaantuessa ei kannata aikailla, vaan ottaa yhteyttä paikalliseen metsäasiakasvastaavaan. Asioihin on saatavilla neuvoa ja opastusta. Autan mielelläni sinua metsäisissä asioissa!

 

Ota yhteyttä!

Markus Ollari
p. 040 674 8998
markus.ollari@upm.com

 

UPM Metsä Urjalan metsäpalvelutoimisto
Urjalantie 17, L1
31760 Urjala

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä