Marko tykkää metsätöistä ja remonttipuuhista – apuna myös perhe

02/08/2019 08:01:40

Metsäasiakasvastaava Marko Hannonen on todellinen metsien monitoimimies. Hänellä on kokemusta niin korjuusta, kuljetuksesta kuin metsänhoidosta. Vapaa-ajalla Marko remontoi omakotitaloaan, hoitaa metsäpalstaansa, veneilee ja viettää aikaa vaimon, tyttären ja Onni-koiran kanssa. Marko auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Ilomantsissa. Lue esittelyjuttu!

Kuka olet?

Olen Marko Hannonen. Olen 42-vuotias metsätalousinsinööri. Kotoisin olen Kiteeltä. Nykyisin asun Kontiolahdella Kontioniemessä. Perheeseeni kuuluvat vaimo, 11- vuotias tytär sekä energinen bostoninterrieri Onni.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen ollut koko ikäni tekemisessä metsän kanssa. Armeijan jälkeen olin töissä metsäkoneyrityksessä, jossa ajoin kuormatraktoria sekä monitoimikonetta. Opiskeluhaaveet tulivat kuitenkin vielä mieleen ja niinpä lähdin jatko-opiskelemaan Joensuun ammattikorkeakouluun metsätalousinsinööriksi. Ensimmäisen harjoittelun suoritin UPM:llä ja valmistuttuani pääsin töihin UPM:ään. Ensimmäinen työtehtävä oli logistiikassa korjuun ja kuljetuksen ohjauksessa. Tein sitä työtä kaksi vuotta kunnes pääsin metsätalouspuolelle yhtiön omia metsiä hoitamaan. Tätä työtä ehdin tehdä kymmenen vuotta. Viime vuoden lokakuun alussa aloitin metsäasiakasvastaavana UPM Metsän Enon metsäpalvelutoimistossa. Toimialueeni on Ilomantsi.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on aina kuulunut elämääni hyvin läheisesti. Isäni on työskennellyt metsässä koko uransa, ja näin ollen olin jo pienestä pojasta pitäen metsän kanssa tekemisissä. Metsässä kiinnostaa sen monipuoliset hyödyt. Tykkään marjastaa, tehdä metsätöitä ja liikkua luonnossa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäivä alkaa yleensä sähköpostin ja kalenterin tarkastelulla. Olen yhteydessä asiakkaisiin päivittäin. Käyn katsomassa mahdollisia ostokohteita ja suunnittelen leimikoita sekä metsänhoitotöitä ja teen tarjouksia. Tapaamisia sovin 1-2 per päivä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itsellä on pieni metsäpalsta Tohmajärvellä. Hoidan metsää kestävästi ja ammattitaitoani hyödyntäen. Raivaussahatyöt teen itse ja hakkuut myyn pysty- tai hankintakaupalla.

Mikä on mottosi?

Pyri nauttimaan jokaisesta päivästä.

Mikä on paras muisto metsästä?

Lapsuudenaikaiset marjastusmatkat ovat säilyneet hyvin muistoissa. Hyvät eväät, perheen yhdessäolo ja runsas marjasato ovat jääneet mieleen. Edellisissä työtehtävissä kävi kerran niin, kun olin tekemässä ensiharvennusleimikkoa, että satuin samalle paikalle, jossa nuorempana kävimme marjassa. Iso luonnonkivi, jossa leikimme, oli edelleen paikoillaan.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Olen kiinnostunut metsänhoidosta sekä rakentamisesta. Hoidan metsäpalstaani sekä rakentelen ja korjailen omakotitaloamme. Veneily on myös rakas harrastus. Siihen hyvät mahdollisuudet suo lähijärvemme Höytiäinen.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Kaikkea ei tarvitse itse osata eikä tietää. Sitä varten on metsäammattilaisia. Hyödynnä metsääsi kaikessa muodossaan. Vaihtoehtoja on useita metsän hoitoon.

 

Ota yhteyttä!

Marko Hannonen
marko.hannonen@upm.com
p. 040 747 6344 

 

UPM Metsä Enon metsäpalvelutoimisto
Niskantie 46
81200 Eno

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

marko-hannonen-veneily.jpg

Ilomantsin metsäasiakasvastaava Marko Hannonen veneilee mielellään kesäisin.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Markus suosittelee makkaranpaistoa nuotiolla: ”Lähes terapeuttista”
Uutiset | 01/17/2019 12:49:06 | 3 min

Markus suosittelee makkaranpaistoa nuotiolla: ”Lähes terapeuttista”

Lue lisää