Lauri hiihtää metsäsuksilla ja harrastaa lavatanssia

12/30/2019 13:04:32

Metsäasiakasvastaava Lauri Tyni yöpyy mielellään autiotuvilla ja hiihtää metsäsuksilla. Vapaa-ajallaan hän harrastaa myös lavatanssia. Lauri auttaa kaikissa metsäasioissa Mikkelissä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Lauri Tyni ja asun Mikkelissä. Olen kotoisin Pohjois-Suomesta. Etelään muuttoa olin jo aikaisemmin miettinyt, mikä toteutui opiskelemaan lähdettyäni.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Sain ensimmäisen työkokemuksen UPM:stä työharjoittelussa. Positiivisten kokemusten myötä hain määräaikaista sijaisuutta, jonka jälkeen aukeni paikka nykyiseesn tehtävääni metsäasiakasvastaavaksi. Nyt siis toimin UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Mikkelin metsäpalvelutoimistossa. Toimialueeni on Mikkeli (Ristiina Hietasentien eteläpuoli, Suomenniemi).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen kasvanut maalla metsien keskellä. Luonnossa ja metsässä liikkumista nostetaan tänä päivänä ehkä tuotteistamisen lailla uuteen valoon. Itselleni metsä on aina ollut luonnollinen osa elämääni. 

Metsässä on osattava nauttia eri asioista. Sateinen työpäivä voi kääntyä asiakkaan kanssa metsässä liikkuessa auringoksi, tai juuri silloin voi vielä nähdä jonkin luonnonilmiön. Kannatti siis uhmata sadetta ja mennä metsään.  Luonnon ja metsän erilaisuus vuodenaikojen vaihtelun myötä luovat oman tunnelman niin työpäiviin kuin vapaa aikaan.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työssä parasta on monipuolisuus ja haasteet, sekä kokonaisvaltainen suunnittelu omiin työpäiviin. Oma-aloitteisuutta siis tarvitaan, jotta asiat tulevat hoidetuksi. Tietynlainen iso vastuun kantaminen tuo mielekkyyttä. Päiviä voi suunnitella etukäteen, mutta joustovaraa ja reagointikykyä on oltava esimerkiksi sovitun tapaamisen peruuntumisen myötä. Silloin on pystyttävä ottamaan muut tehtävät asialistan kärkeen, vaikka ne oli suunnitellut tekevän muulloin.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Tällä hetkellä en omista metsää, mutta haaveissa se on ollut.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaat muistot ovat syntyneet harrastusten ja marjaretkien parissa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Monipuoliset harrastuksen tuovat palautumista työhön. Harrastukseni liittyvät vahvasti luontoon, kuitenkin poikkeuksena lavatanssit, jotka tuovat kesäiltoihin omanlaista tunnelmaa ja ovat myös hienon perinteen jatkamista. Ne toimivat myös hyvänä liikuntana. Talvella hiihdän ja käyn myös autiotuvilla yöpymässä. Metsäsuksilla hiihtelyä erämaan rauhassa ei voita mikään. Metsästys on myös tärkeä harrastus.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Kannattaa lukea metsäalan kirjallisuutta. Siitä saa runsaasti oppia ja tietoa metsästä. Jos mieleen nousee kysymyksiä metsäasioista, autan mielelläni.

Ota yhteyttä!

Lauri Tyni
p.  0400 835 75 05
lauri.tyni@upm.com


UPM Metsä Mikkelin metsäpalvelutoimisto

Setrikatu 2
50160 Mikkeli

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä