Jarmo sai metsästyskortin jo 13-vuotiaana – myös marjastus on sydäntä lähellä

08/19/2019 07:49:54

Metsäasiakasvastaava Jarmo Väisänen viihtyy metsässä parhaiten marjastuksen tai metsästyksen parissa. Lisäksi Jarmo hoitaa omaa metsäpalstaansa. Jarmo auttaa kaikissa metsäasioissa Kiuruveden ja Vieremän alueilla. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Jarmo Väisänen. Kotoisin olen Kiuruvedeltä, jossa edelleen asustelen.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen työskennellyt UPM:llä metsäasiakasvastaavana jo lähes 18 vuotta. Opiskelin Mikkelin ammattikorkeakoulussa Nikkarilassa vuosina 1997-2001. Aloitin UPM:llä metsäasiakasvastaavana jo ennen valmistumistani kotiseudullani Kiuruvedellä. Välillä työskentelin metsäasiakasvastaavana kymmenen vuoden ajan Pohjanmaalla. Tämän vuoden helmikuussa palasin takaisin kotiseudulleni. Nyt siis työskentelen UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Kiuruvedellä ja Vieremällä.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on ollut minulle tärkeä paikka nuoresta saakka. Lapsena kävin marjassa. Metsästyskortin sain 13-vuotiaana, ja siitä lähtien metsästys on kuulunut harrastuksiini. Ehkä juuri marjastus ja metsästys ovat sellaista tekemistä, jossa rentoudun parhaiten.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni alkaa yleensä toimistohommilla. Päivät ovat monipuolisia: teen esimerkiksi tarjouksia ja kontaktoin asiakkaita sekä teen maastokäyntejä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla on jonkin verran metsää Kiuruvedellä. Olen itse hoitanut istutukset ja raivuut. Jonkin verran on tullut sahattua myös polttopuita ja samalla hankintapuita.

Mikä on mottosi?

Jokainen loppu on uuden alku.

Mikä on paras muisto metsästä?

Hankala eritellä parasta muistoa, hyviä muistoja on useita. Metsästysreissut menevät varmasti kärkiryhmään.

Mitä teet vapaa-ajallasi?  

Harrastan metsästystä, keilausta ja hiihtoa. Viime talvena aloitin myös kuntosalin ja tanssin, mutta aika ei ole oikein riittänyt niihin. Lisäksi raveja tulee jonkin seurattua vapaa-ajalla.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Terveyslannoitus kannattaa tehdä, jos vähänkin on puutoksen oireita metsässä. Boorin puutos on yleinen Pohjois-Savossa ja siihen saa ainakin toistaiseksi Kemera-tukea, jos pinta-ala on yli kaksi hehtaaria. Pienet alat on helppo lannoittaa reppuruiskulla itsekin.

 

Ota yhteyttä!

Jarmo Väisänen
p.  040 8234 523
jarmo.vaisanen@upm.com

 

UPM Metsä Kiuruveden metsäpalvelutoimisto
Teollisuustie 10 c
74700 Kiuruvesi

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Jouko palasi metsäasiakasvastaavaksi: ”Olen aina saanut elantoni metsästä”
Uutiset | 07/19/2019 09:08:41 | 4 min

Jouko palasi metsäasiakasvastaavaksi: ”Olen aina saanut elantoni metsästä”

Lue lisää