Metsäasiakasvastaava Jari oli vähällä ryhtyä poliisiksi: ”En ole katunut valintaani”

08/08/2019 06:58:31

Läheltä piti, ettei metsäasiakasvastaava Jari Hämäläisestä tullut poliisia. Metsäala vei kuitenkin voiton ja Jari nauttiikin nyt metsissä partioinnista betoniviidakon sijaan. Jari auttaa kaikissa metsäasioissa Kuopiossa (Riistavedellä), Juankoskella ja Kaavilla. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Jari Hämäläinen ja kotoisin Siilinjärveltä. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme lasta, joista kaksi vanhinta ovat alakoululaisia. Perheemme asustaa Siilinjärvellä viihtyisällä asuinalueella.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Lukion jälkeen uravalintani oli oikeastaan kahden kauppa, joko poliisiksi tai metsäalalle. Lapsuuden ajoilta kertyneet mukavat kokemukset luonnossa liikkumisesta ja metsien merkityksestä käänsivät valintani metsäalalle. Päätöstäni ei ole tarvinnut harmitella. Suuntasin Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluun, joka on nykyään Karelia ammattikorkeakoulu. Sieltä valmistuin metsätalousinsinööriksi vuonna 2007. Valmistumisen jälkeen työskentelin 1,5 vuotta toisen metsäyhtiön palveluksessa. Tämän jälkeen tein 10 vuoden työuran pylväspuun hankinnan parissa. Viime vuodenvaihteessa minulle avautui mahdollisuus päästä UPM Metsän metsäasiakasvastaavan tehtäviin Kuopion metsäasiakasyksikköön ja teen tällä hetkellä opintovapaan tuurausta Kuopion Riistaveden toimipisteellä. Toimialuettani ovat Kuopio (Riistavesi), Juankoski ja Kaavi.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsän tärkeyden huomaa usein silloin, jos betoniviidakko ja asvalttitiet alkavat puuduttamaan mieltä. Metsään astuessa aika jollain tavalla pysähtyy, mutta liikkuvia tekijöitä löytyy paljonkin, kun tarkemmin tutkii ympäristöä. Lisäksi eri vuodenajat antavat omat piirteensä metsästä saatavalle merkitykselle. Toki mukavinta aikaa metsässä liikkumiselle ovat kevät ja syksy. Syksyllä metsään houkuttelee marjastuskausi.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypilliseen työpäivääni kuuluu yleensä joku sovittu tai omatoiminen metsäkäynti. Mikäli olen maastossa maanomistajan kanssa, niin siihen pitää varata puolet päivästä. Muuten työpäivän aikana hoitelen metsäisiä asioita puhelimitse ja sähköpostilla. Aika ei käy pitkäksi, sillä muistettavia ja hoidettavia juttuja on laidasta laitaan.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itselläni ei ole metsää, mutta tavoitteenani on hankkia joku puuhapalsta tulevaisuudessa.

Mikä on mottosi?

Menneet eivät murehtimalla muutu.

Mikä on paras muisto metsästä?

Hienoja muistoja on useitakin, mutta laitetaan kärkeen lapsuuden ajan majanrakennusleikit kodin lähimetsässä. Siinäkin puuhassa alkoi muutaman vuoden ikäisenä ymmärtää, millaista risua ja oksaa kannattaa minnekin laittaa ja miten päin.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani pyrin harrastamaan monipuolista liikuntaa aina mahdollisuuksien mukaan. Pallopeleistä olen ollut aina kiinnostunut, ja talviaikana vietän paljon aikaa salibandyerotuomaroinnin parissa. Erotuomarointia on tullut harrastettua jo yli 20 vuotta.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Ajallaan tehdyllä taimikonhoidolla on iso merkitys metsän loppukehitykselle. Jos itse ei ehdi, eikä naapurin Seppo lähde tekemään, niin apua hoitotöihin kyllä löytyy. Lisäksi, jos metsänomistajan ajatuksissa on useita eri vaihtoehtoja jonkin asian toteutukselle, niin kannattaa pohtia niitä eri näkökulmista ja kysyä mielipiteitä ajatusten tueksi.

 

Ota yhteyttä!

Jari Hämäläinen
p. 044 0270 681
jari.p.hamalainen@upm.com

 

UPM Metsä Riistaveden metsäpalvelutoimisto
Keskustie 20
71160 Riistavesi

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Jukka on entinen kilpahiihtäjä, nyt häntä kirittävät kolme lasta ja vaimo
Uutiset | 08/06/2019 05:41:33 | 2 min

Jukka on entinen kilpahiihtäjä, nyt häntä kirittävät kolme lasta ja vaimo

Lue lisää