Metsäammattilaisuus kulkee Iirolla verissä

11/25/2019 08:12:09

Metsäasiakasvastaava Iiro Saarela asuu kotitilallaan Raumalla ja nauttii metsätöistä. Vapaa-ajallaan hän voimailee, saunoo ja käy avantouimassa. Iiro auttaa kaikissa metsäasioissa Eurassa, Laitilassa ja Uudessakaupungissa. Lue esittely!

Kuka olet?

Terve! Olen Iiro Saarela, maalaispoika Kuolimaan kylältä, entisestä Rauman Lapista, jossa asun kotitilallani.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin metsätalousinsinööriksi Evolla Hämeenlinnassa. Olen tehnyt monenlaisia töitä eri yrityksissä ja oppinut paljon vuosien varrella. Suurin kiinnostuksen kohteeni on aina ollut maa- ja metsätalous. Kun sain koulun päätökseen, kaverini vinkkasi, että UPM hakee metsäasiakasvastaavaa aivan minun kotikonnuilleni. Laitoin hakemuksen saman tien, ja tässä sitä nyt ollaan. Työskentelen UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Rauman metsäpalvelutoimistossa. Tämä työtehtävä sopii minulle kuin nappi silmään. Työalueeni on Eura (valtatie 12 eteläpuoli), Laitila ja Uusikaupunki (tie 43 pohjoispuoli).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Taaperosta asti olen ollut mukana erilaisissa metsätöissä, ja juuri siksi ala tuntuu omalta. Metsätyöt kulkevat varmaankin verenperintönä, sillä suvussani on metsämiehiä ollut useammassa polvessa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillisesti päiväni lähtee käyntiin toimistolta, josta sitten lähden maastoon ja asiakaskäynneille. Pidän siitä, ettei tarvitse istua koko ajan tietokoneella vaan pääsee maastoon ja saa olla ihmisten kanssa tekemisissä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

On metsää ja sen hoitamisessa minulla on ajatuksena, että kun metsään sijoittaa, niin se myös tuottaa.

Mikä on mottosi?

Asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaimmat muistot tulevat lapsuuden metsäretkistä ja siitä, kun sai olla mukana metsätöissä vesurin kanssa. Metsätöissä parasta on juuri se, että oman kädenjälkensä voi nähdä heti.

Mitä teet vapaa-ajallasi?  

Vapaa-ajallani teen maatalouden askareita, liikun luonnossa, huudatan raivaussahaa ja käyn punttisalilla. Pidän kovasti myös saunomisesta ja avantouinnista.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsänhoidossa hoitotöiden oikea-aikaisuus on kaiken A ja O. Jos sinulla itselläsi ei ole riittävästi paukkuja metsänhoitotöihin niin soittele ja laitetaan metsät tuottamaan puuta mottikaupalla!

 

Ota yhteyttä!

Iiro Saarela
p. 040 7680859
iiro.saarela@upm.com

 

UPM Metsä Rauman metsäpalvelutoimisto
Tikkalantie 1 A
26100 Rauma

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä