Vapaa-ajallaan Atte matkustelee ja etsii aarteita metallinpaljastimella

07/03/2019 07:33:01

Metsäasiakasvastaava Atte Vartiamäki suuntaa syksyisin Jäämerelle turskaa kalastamaan. Vapaa-ajalla Atte viihtyy myös aarrejahdissa metallinpaljastimen kanssa. Atte auttaa metsäasioissa Ruovedellä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Atte Vartiamäki, ja alun perin olen kotoisin Kangasalta. Viimeiset 10 vuotta olen asunut Tampereella. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi kissaa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Kipinä metsäalalle ja tarkemmin puunhankinnan tehtäviin syntyi ammattikoulussa, jossa suoritin paperiteollisuuden perustutkinnon. Valmistuin metsätalousinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulusta kesällä 2014. Aiemmin olen työskennellyt Suomen metsäkeskuksella sekä Metsänhoitoyhdistyksellä. Nyt työskentelen UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Ruovedellä. Toimialuettani on Ruovesi, tarkemmin Näsijärven eteläpuoli (Murole, Kekkonen, Jäminkipohja, Ruhala, Väärinmaja, Hanho, Hyyrylä).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen aina nauttinut metsän rauhasta, sellaista tunnelmaa ei vain muualta löydä. Lapsuudesta mieleen ovat parhaiten jääneet joulukuusien hakureissut sekä polttopuutalkoot isovanhempien metsissä. Syksyisin on mahtavaa nauttia metsän tarjoamista antimista, kuten marjoista ja sienistä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Yleensä aamuisin katson sähköpostit, päivän sovitut menot ja tapaamiset. Päivät ovat hyvin vaihtelevia, tapaamisia metsänomistajan kanssa voi olla metsässä tai toimistolla.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Ei ole. Haaveenani on tulevaisuudessa omistaa metsää.

Mikä on mottosi?

Paras lopputulos saavutetaan yhdessä.

Mikä on paras muisto metsästä?

Talviset pilkkireissut ja makkaranpaisto nuotiolla kuuluvat nykyäänkin jokavuotisiin perinteisiin. Lapsena kävimme myös vaarin kanssa tarkastelemassa majavien aiheuttamia tuhoja, silloin ei vielä tuhoja osannut harmitella, mutta reissut ovat jääneet mieleen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikaa vietän usein perheen ja ystävien kanssa. Pidän kalastuksesta. Talvisin tulee käytyä pilkillä ja syksyisin suuntaan jäämerelle turskaa kalastamaan. Silloin tällöin tulee käytyä aarrejahdissa metallinpaljastimen kanssa. Matkustelu ja elokuvat ovat myös mieluisia harrastuksia.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Muista taimikonhoitotyöt oikeaan aikaan!

 

Ota yhteyttä!

Atte Vartiamäki
p. 040 668 3064
atte.vartiamaki@upm.com

UPM Metsä Ruoveden metsäpalvelutoimisto
Ruovedentie 23
34600 Ruovesi

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

atte-vartiamaki-kalastus-1800.jpg

Ruoveden metsäasiakasvastaava Atte Vartiamäki käy mielellään kalastamassa Norjassa. Tässä hän on turska-saaliin kanssa Lyngenin vuonolla Jäämerellä.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Markus suosittelee makkaranpaistoa nuotiolla: ”Lähes terapeuttista”
Uutiset | 01/17/2019 12:49:06 | 3 min

Markus suosittelee makkaranpaistoa nuotiolla: ”Lähes terapeuttista”

Lue lisää