Vapaa-ajallaan Atte matkustelee ja suuntaa Jäämerelle kalastamaan

05/17/2023 07:33:00

Metsäasiakasvastaava Atte Vartiamäki suuntaa syksyisin Jäämerelle turskaa kalastamaan. Atte auttaa metsäasioissa Ruovedellä (Ruovesi etäläpuoli) ja Tampereella (Kämmenniemestä pohjoiseen). Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Atte Vartiamäki, ja alun perin olen kotoisin Kangasalta. Asun Tampereella, ja perheeseeni kuuluu vaimo ja kolmevuotias tytär.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Kipinä metsäalalle ja tarkemmin puunhankinnan tehtäviin syntyi ammattikoulussa, jossa suoritin paperiteollisuuden perustutkinnon. Valmistuin metsätalousinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulusta kesällä 2014. Aiemmin olen työskennellyt Suomen metsäkeskuksella sekä Metsänhoitoyhdistyksellä. Nyt työskentelen UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Ruovedellä ja Tampereella.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen aina nauttinut metsän rauhasta, sellaista tunnelmaa ei vain muualta löydä. Lapsuudesta mieleen ovat parhaiten jääneet joulukuusien hakureissut sekä polttopuutalkoot isovanhempien metsissä. Syksyisin on mahtavaa nauttia metsän tarjoamista antimista, kuten marjoista ja sienistä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Yleensä aamuisin katson sähköpostit, päivän sovitut menot ja tapaamiset. Päivät ovat hyvin vaihtelevia, tapaamisia metsänomistajan kanssa voi olla metsässä tai toimistolla.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Vastuullisuus on läsnä jokapäiväisessä työssäni. Metsäasiakasvastaavat huolehtivat, että toimenpiteet hakkuista hoitotöihin tehdään muun muassa lakien, metsäsertifioinnin ja hyvän metsänhoidon suositusten mukaisesti. 

Onko sinulla itselläsi metsää?

Ei ole. Haaveenani on tulevaisuudessa omistaa metsää.

Mikä on mottosi?

Paras lopputulos saavutetaan yhdessä.

Mikä on paras muisto metsästä?

Talviset pilkkireissut ja makkaranpaisto nuotiolla kuuluvat nykyäänkin jokavuotisiin perinteisiin. Lapsena kävimme myös vaarin kanssa tarkastelemassa majavien aiheuttamia tuhoja, silloin ei vielä tuhoja osannut harmitella, mutta reissut ovat jääneet mieleen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikani kuluu pitkälti perheen kanssa. Lomilla tulee matkusteltua ja mökkeiltyä. Syksyisin suunnaksi otetaan Norja ja Jäämeren rannat kalastuksen merkeissä.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Muista taimikonhoitotyöt oikeaan aikaan!

 

atte-vartiamaki-kalastus-1800.jpg

Ruoveden metsäasiakasvastaava Atte Vartiamäki käy mielellään kalastamassa Norjassa. Tässä hän on turska-saaliin kanssa Lyngenin vuonolla Jäämerellä.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Vartiamäki Atte
Metsäasiakasvastaava

Vartiamäki Atte

Lue lisää

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Vastuullisesti hoidettu metsä miellyttää myös metsänkäyttäjiä, Arttu korostaa
Uutiset | 05/10/2023 23:00:00 | 3 min

Vastuullisesti hoidettu metsä miellyttää myös metsänkäyttäjiä, Arttu korostaa

Lue lisää
Metsä antaa pohjan maan hyvinvointiin, Johan muistuttaa
Uutiset | 05/02/2023 23:00:00 | 3 min

Metsä antaa pohjan maan hyvinvointiin, Johan muistuttaa

Lue lisää