Matti rakastui tulisesti metsänhoitoon ja yrittäjyyteen: ”Mun ei täydy, vaan mä saan”

04/26/2019 07:33:56

Matti Jämsén on metsää rakastava UPM Metsän franchisingyrittäjä. Aiemmin hän on ollut mukana käynnistämässä isoja työmaita ja huolehtinut asiakkuuksista. Nyt Matti tiimeineen auttaa kaikissa metsänhoitotöissä Viitasaaren metsäasiakasyksikön alueella, johon kuuluu kuntia useista maakunnista Alajärveltä Siikalatvalle. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Matti Jämsén. Lähdin Pihtiputaalta työn perään maailmalle vuonna 1998. Olen asunut yli kymmenessä kaupungissa ympäri Itämerta. Metsä on minulle rakas paikka. Kodin sijainnista riippumatta haen usein rauhaa ja hiljaisuutta kotimetsässä tai -järvellä puuhastellen. Niinä viikonloppuina, kun kotiseudulle en ole päässyt, on saanut kelvata mikä tahansa luonnossa liikkuminen.

Miten päädyit UPM Metsä franchisingyrittäjäksi?

Monesti olen metsässä kulkiessani miettinyt, miksi aikoinaan hain opiskelemaan liiketaloutta enkä metsätaloutta. Syksyllä 2018, kun olin kuuntelemassa Tampereella UPM Metsän pitämää infotilaisuutta metsänhoitopalveluiden myynnin ja toteutuksen tehostamisesta yrittäjäverkoston avulla, tajusin, että tämä on nyt elämäni tilaisuus. Kokemukseni johtamisesta ja myynnistä yhdistettynä mahdollisuuteen elää tuottamalla metsänhoitopalveluita suuryhtiön siipien suojassa, kuitenkin itsenäisenä yrittäjänä ja Pihtiputaalta käsin olivat sellainen yhdistelmä, että olin suorastaan pakotettu ilmoittautumaan halukkaaksi. Monenmoisten haastattelujen, suunnitelmien arvioinnin ja testaamisen jälkeen pääsin jatkoon ja lopulta neuvottelut johtivat sopimukseen.

Mitä palveluita tarjoat?

Teemme maanmuokkaukset, istutukset, taimikonhoidot ja ennakkoraivaukset halutun metsäsertifioinnin vaatimusten mukaisesti. Kunnioitamme myös jokaisen metsänomistajan omia ajatuksia metsänhoidosta. Suosittavaan puulajiin saa halutessaan vaikuttaa ja esimerkiksi riistatiheiköitä ja suoja-alueita voidaan jättää sertifioinnin edellyttämää tasoa enemmänkin. Metsurit ovat lähialueelta, ja työn laatu on sellaista, että voimme ylpeänä esitellä tekemisiämme metsänomistajille. Omaa väkeä on vuodenajasta riippuen kymmenestä viiteentoista metsuria. Kevään ja syksyn sesongeissa työllistän lisäksi noin 40 henkilöä aliurakointiverkostossa.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on suuri rakkauteni. Olen onnekas, että se on nykyään myös työpaikkani. Toisin sanoen: ”Mun ei täydy vaan mä saan.”

Mikä on mottosi?

Mottoni voi vaihdella, mutta pitkässä juoksussa perustan elämäni ja tekemiseni suoraselkäisyyteen, palveluhenkisyyteen ja osaamisen arvostamiseen.

Mikä on paras muisto metsästä?

Antoisimpia asioita luonnossa liikkuessa ovat mielestäni hiljaiset ja jännittävät hetket metsästäessä, keväthauen kalastus, hiihtäminen keväthangilla ja läpitunkemattoman ryteikön raivaaminen kehityskelpoiseksi, monipuoliseksi ja silmää miellyttäväksi metsäksi.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Pidetään metsät monipuolisina ja viihtyisinä ja muistetaan, etteivät riukuuntuvat ja toisiaan piiskaavat puut ole hyvä asia omaisuudenhoidon kannalta. Eivät ne ole hyväksi eläimille tai hiilensidonnallekaan.

Mikä on toimialueesi?

Alajärvi, Haapajärvi, Haapavesi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Kärsämäki, Lestijärvi, Nivala, Pihtipudas, Perho, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Reisjärvi, Sievi, Siikalatva, Soini, Toholampi, Viitasaari.

 

Ota yhteyttä!

Matti Jämsén / Metsänhoitopalvelut
p. 045 633 9798
matti.jamsen@upm.com

 

UPM Metsä Viitasaaren metsäpalvelutoimisto
Keskitie 7
44500 Viitasaari

 

Hae oman alueesi yhteystietoja

 

Lue franchisingketjusta ja yrittäjien esittelyjä

Mikä on UPM Metsä -franchisingketju?
Artikkeli | 04/26/2019 06:43:42 | 4 min

Mikä on UPM Metsä -franchisingketju?

Lue lisää
Metsänhoidon ammattilaiset Jukka ja Jaakko: ”Metsään kun astuu, on kuin kotiin tulisi”
Uutiset | 04/26/2019 07:27:15 | 5 min

Metsänhoidon ammattilaiset Jukka ja Jaakko: ”Metsään kun astuu, on kuin kotiin tulisi”

Lue lisää
Esa on tehnyt metsätöitä pienestä pitäen: ”Nyt on hienoa retkeillä oman poikani kanssa”
Uutiset | 04/26/2019 07:19:29 | 4 min

Esa on tehnyt metsätöitä pienestä pitäen: ”Nyt on hienoa retkeillä oman poikani kanssa”

Lue lisää
Eero-Tapani kunnioittaa asiakkaiden metsiä: ”Metsänhoito on varallisuuden hoitoa”
Uutiset | 04/26/2019 07:00:57 | 5 min

Eero-Tapani kunnioittaa asiakkaiden metsiä: ”Metsänhoito on varallisuuden hoitoa”

Lue lisää
Tuomas hoitaa metsiä iloisella asenteella: ”Jos tulee suru puseroon, heitä pusero pois!”
Uutiset | 04/26/2019 06:51:25 | 5 min

Tuomas hoitaa metsiä iloisella asenteella: ”Jos tulee suru puseroon, heitä pusero pois!”

Lue lisää