Tonin vinkki metsänhoitoon: ”Älä aikaile uuden taimikon perustamisessa”

03/28/2018 12:28:20

Ähtärin uusi metsäasiakasvastaavamme Toni Paananen suosittelee hoitamaan taimikkoa hyvin. Sillä luodaan kannattavan metsäntalouden perusta. Esittelyjutussaan Toni kertoo myös jääkiekkoharrastuksestaan ja paljastaa mottonsa. Toni tekee puukauppaa ja myy metsänhoitopalveluja Ähtärissä.

Kuka olet?

Olen Toni Paananen. Asun Ähtärissä. Syntyjään olen Keski-Suomen miehiä Viitasaarelta. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kaksi lasta. Tytär on 19-vuotias ja poika 15-vuotias.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Ähtäriin minut toi Tuomarniemen metsäoppilaitos, josta valmistuin metsätalousinsinööriksi (amk) vuonna 2001. Valmistumisen jälkeen olin Suomen metsäkeskuksessa töissä liki kymmenen vuotta. Sen jälkeen siirryin Metsänhoitoyhdistyksen palvelukseen, jossa vierähti 6,5 vuotta. Metsänhoitoyhdistyksestä siirryin tämän vuoden alussa UPM:n metsäasiakasvastaavaksi Ähtäriin.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on kiinnostanut jo lapsesta saakka, aluksi lähinnä metsästyksen kautta. Metsä on erittäin monipuolinen ympäristö. Kun metsää katsoo metsäammattilaisen näkökulmasta, aina ei välttämättä ole vain yhtä ainoaa oikeaa toimintatapaa tai käsittelyä. Metsänhoito kannattaa suunnitella yksilöllisesti tilanteen ja tavoitteiden mukaan.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Normaaliin työpäivääni kuulu niin toimistolla työskentelyä kuin asiakkaiden tapaamisia sekä maastotyötä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itse en omista metsää, mutta haluaisin joskus omistaa sopivan metsäpalstan.

Mikä on mottosi?

Päivä kerrallaan eteenpäin, ja pyri oppimaan joka päivä jotain uutta.

Mikä on paras muisto metsästä?

Paras muisto metsästä on nuoruudestani, kun kotipuolessa sain kuunnella ja katsella oman suomenpystykorvan metsohaukkua.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Liikuntaa tulee harrasteltua. Käyn punttisalilla ja pelailen harrastejääkiekkoa. Lisäksi metsästys ja kalastus ovat lähellä sydäntäni. Harmittavasti ne ovat jääneet viime vuosina hiukan paitsioon. Pojan jääkiekon pelaaminen vie vapaa-ajastani myös ison osan.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Kannattaa olla asialla heti metsänuudistamisvaiheesta alkaen. Eli ei kannata aikailla uuden taimikon perustamisessa. Kannattaa hoitaa varhaisperkaukset sekä taimikonhoidot ajallaan kuntoon. Se on mielestäni kannattavan metsätalouden kivijalka.

 

Ota yhteyttä

Toni Paananen
toni.paananen@upm.com
p. 0204 164 656

UPM Metsä Ähtärin metsäpalvelutoimisto
Ostolantie 14
63700 Ähtäri

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

 

 Lue myös Jouni Tuohimäen esittely

Uusi metsäasiakasvastaava Jouni Tuohimäki rakastaa metsää - Vei kuukauden ikäisen vauvansa laavulle
Uutiset | 10/30/2017 10:34:17 | 2 min

Uusi metsäasiakasvastaava Jouni Tuohimäki rakastaa metsää - Vei kuukauden ikäisen vauvansa laavulle

Lue lisää