UPM Metsän webinaarit

Asiantuntijat jakavat tietoa metsänhoidosta, puukaupasta ja metsänomistamisesta.

Tunnin aikana saat hyödyllistä tietoa metsäverotuksesta, olit sitten ensi kertaa metsäveroilmoitusta täyttävä noviisi tai kokenut verotuksen taitaja. Verkkoluennon jälkeen sinulla on hyvä käsitys muun muassa seuraavista aiheista: Metsätalouden pääomatulot verotuksessa, mitä kaikkea metsätalouden menoista voi vähentää verotuksessa, mikä on metsävähennys ja mitä tarkoittaa arvonlisäverotus. Saat myös parhaat vinkit UPM Metsä -verkkopalvelun vero-osion käyttöön!

Yhteismetsä on moderni tapa omistaa metsää, jossa yhteismetsä hoitaa metsiä metsänomistajien puolesta. Kestävää metsätaloutta harjoittava yhteismetsä on metsäomistajalle myös vastuullinen sijoitus. Tällä verkkoluennolla kuulet mikä on yhteismetsä ja mitkä ovat sen kolme kovinta etua. Asiantuntijoina verkkoluennolla toimivat UPM Metsän Heikki Kalvila ja Minna Ikonen.

Kun sinulla on kattava ja täsmällinen käsitys metsäsi arvosta, sen hyödyntämismahdollisuuksista ja tarpeellisista metsänhoitotöistä, voit tehdä päätöksiä kestävästi ja varmoin mielin. Tällä verkkoluennolla saat käytännöllisiä vinkkejä metsävarallisuutesi viisaaseen hallintaan. Asiantuntijoina toimivat UPM Metsän metsätalouden suunnittelupäällikkö Maria Herva ja metsäasiakasvastaava Seppo Vesalainen.

Niin kokeneet puukaupan tekijät kuin ensikertalaisetkin haluavat usein mahdollisimman paljon tietoa puukauppapäätöksensä tueksi. Kysy puukaupasta -verkkoluennolla kuulet, mitä metsäalan ammattilaiset vastaavat metsänomistajien kysymyksiin puukaupasta. Asiantuntijoina toimivat UPM Metsän metsäasiakaspäällikkö Mika Wahlman ja metsäasiakasvastaava Kari Moilanen.

Mitä puumarkkinoilla tapahtuu? Mihin suuntaan kotimaisen puun kysyntä on menossa? Metsänomistajan puukauppaillassa (15.4.2021) esitellään faktat puumarkkinatilanteesta ja annetaan asiantuntevat vinkit onnistuneeseen puukauppaan. Asiantuntijoina verkkoluennolla toimivat UPM Metsän metsäasiakaspäällikkö Jani Nuijanmaa ja metsäasiakasvastaava Petteri Laakso.

Metsäverotus herättää usein paljon kysymyksiä, ja metsäveroilmoituksen tekeminen voi tuntua hankalalta. Tällä verkkoluennolla (12.1.2021) esitellään UPM Metsä -verkkopalvelua sekä erityisesti sen uutta Verotus-osiota. Verkkoluennolla pääset tutustumaan helppoon tapaan tehdä sähköinen metsäveroilmoitus. Asiantuntijoina toimivat UPM Metsän tuotepäällikkö Jaakko Lehtinen ja asiakasvastaava Marika Asunta.

Haluatko varmistaa metsäsi pysymisen elinvoimaisena ja jatkuvasti tuottavana? Miksi ja milloin puukauppa kannattaa -verkkoluennolla (22.10.2020) jaetaan vinkkejä puukaupan oikeaan ajankohtaan ja metsän parhaan tuoton varmistamiseen. Asiantuntijoina UPM Metsän markkinointiasiantuntija Elise Hovi ja metsäasiakasvastaava Petteri Laakso.

Kaupunkilaisen kumppani -webinaarissa pääset näkemään, kuinka juuri sinä pystyt asioimaan kanssamme sähköisiä palveluita hyödyntäen metsiesi sijaintikunnasta riippumatta. Asiantuntijoina toimivat UPM Metsän Helsingin metsäpalvelutoimiston asiakaspalveluvastaavat Ville Sorsa ja Seppo Vesalainen.

Vaurastu metsästä vaivattomasti -verkkoluennolla UPM Metsän asiantuntijat, Heikki Kalvila ja Minna Ikonen, kertovat, mikä on yhteismetsä ja mitkä ovat yhteismetsän kolme kovinta etua metsänomistajalle.

Verkkoluennnolla kuulet, miksi taimikonhoito on tärkeä vaihe metsän tulevaisuuden, tuoton ja kierron kannalta. Asiantuntijoina toimivat UPM Metsän metsänhoidon tuotepäällikkö Ella Kaivola ja metsätalouspäällikkö Mikko Kauppila. Verkkoluennolla saat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Miten taimikonhoito vaikuttaa kasvuun ja metsästä saataviin tuloihin? Mikä on taimikonhoitotyön oikea ajankohta? Mitä asioita selvitetään taimikonhoitokohteen suunnittelussa? Miten voin sopia taimikonhoidosta metsääni, ja mitä työ maksaa? Tutustu taimikonhoitopalveluumme osoitteessa upmmetsa.fi/taimikonhoito.

Haluaisitko tehdä puukaupat vaivattomasti omalta kotisohvaltasi? Onko sähköinen asiointi UPM Metsä -verkkopalvelun kautta sinulle kuitenkin vielä vierasta? Verkkoluennolla saat tietoa miten vaivatonta puukaupan tekeminen verkossa todellakin on. Verkkoluennolla saat tietoa muun muassa, miten UPM Metsä -verkkopalvelussa valitaan toteutettavat hakkuut ja hoitotyöt, tehdään tarjouspyyntö, hyväksytään tarjous jas eurataan puukaupan etenemistä. Asiantuntijoina UPM Metsän Puumarkkinapäällikkö Panu Kärkkäinen ja Toimintatapakoordinaattori Jukka Laulainen.

Hoidettu, kasvava metsä on paras hiilinielu, mutta mitkä ovat tärkeimmät tekijät metsänuudistamisen onnistumisessa? Mitä valintoja puulajien ja maanmuokkausmenetelmien osalta on tehtävä ja millä perusteilla? Webinaarissa saat tietoa muun muassa uudistamisen ajankohdasta, puulajin valinnasta, maanmuokkausmenetelmien valinnasta, istutuksesta sekä taimi- ja siemenmateriaalista. Asiantuntijoina webinaarissa ovat UPM Metsän metsänhoidon tuotepäällikkö Ella Kaivola ja UPM Joroisten taimitarhapäällikkö Anne Immonen.

Metsänlannoitus on yksi tuottavimmista sijoituksista metsääsi, ja samalla se on ilmastoteko! Katso tallenne Miksi lannoittaisit metsääsi -verkkoluennosta ja saa vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi lannoittaa metsää? Mistä huomaa lannoitustarpeen? Millä ja miten lannoittaa? Mitä lannoitus maksaa? Sisältää tietoa myös verovähennyksestä ja lannoituksen Kemera-tuesta. Asiantuntijoina UPM Metsän metsänhoidon tuotepäällikkö Elise Hovi ja Yaran myyntipäällikkö Samuli Kallio.

Miten varmistaa oikea-aikaisella taimikonhoidolla metsän paras kasvu? Katso tallenne Taimikonhoidolla tuloksia -verkkoluennosta ja kuule vinkit, miten onnistunut taimikonhoitotöissä. Asiantuntijoina UPM Metsän metsäpalveluiden tuotepäällikkö Elise Hovi ja metsänhoidon asiantuntija Juha-Matti Mikkolainen UPM franchising-yritysketjuun kuuluvasta Hämeen Metsätyö Oy:sta.

Oletko uusi metsänomistaja? Miten aloittaa metsänomistajana? Arveluttaako ensimmäisen puukaupan tekeminen? Katso Uuden metsänomistajan webinaaritallenne ja kuule vinkit, miten päästä alkuun metsänomistamisessa ja kuinka helppoa se voi olla. Asiantuntijoina UPM Metsän avainasiakaspäällikkö Krista Taimioja ja metsäasiakasvastaava Ella Kaivola.

Mikä on metsäyhtymä ja kuinka se toimii tehokkaasti? Voisiko yhtymän toimintaa sujuvoittaa? Metsäyhtymät voivat toimia jouhevasti, mutta valitettavasti näin ei aina ole. Katso ”Kitkat pois metsäyhtymän metsätaloudesta” -webinaaritallenteemme ja kuule vinkit, kuinka karsia turhat risut ja esteet pois yhtymän tehokkaan metsätalouden toiminnan tieltä. Asiantuntijoina UPM Metsän lakipalvelupäällikkö Heikki Kalvila ja metsäasiakasvastaava Mikko Välikangas.

Metsätilan sukupolvenvaihdos on ajankohtainen monessa perheessä. Katso ”Näin metsätilan sukupolvenvaihdos etenee” -webinaaritallenteemme ja kuule vinkit, miten onnistunut sukupolvenvaihdos suunnitellaan ja toteutetaan. Asiantuntijoina UPM Metsän lakipalvelupäällikkö Heikki Kalvila ja lakipalveluasiantuntija Minna Ikonen.

Oletko harkinnut metsärahan sijoittamista osakkeisiin tai rahastoihin? Onko sijoittaminen itsellesi vierasta? Mitä metsänomistajan kannattaa huomioida sijoitussuunnitelmassa? Webinaarissa kuulet mm. sijoituskohteiden valintaan vaikuttavia näkökulmia, sijoittamisen riskien hallinnasta ja konkreettisista vinkeistä, mistä aloittelevan sijoittajan kannattaa lähteä liikkeelle. Asiantuntijana Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju ja webinaari-isäntänä UPM Metsän lakipalvelupäällikkö Heikki Kalvila.

Miksi metsäsertifiointi on tärkeää? Mitä hyötyä on metsien sertifioinnista? Mullistuuko metsänhoito? Mitkä ovat metsäsertifioinnin keskeiset vaatimukset? Asiantuntijana Johanna Haapala, Ympäristöasiantuntija, UPM Metsä