Puhdasta voimaa suomalaisesta metsästä - auton tankkiin

07/02/2015 06:00:00

Suomi on metsien maa – itse asiassa maailman kymmeneksi metsäisin maa. Eikä ihme, sillä kolme neljäsosaa Suomesta on metsien peitossa. Puiden siimeksessä suomalainen retkeilee, marjastaa tai sienestää, ja metsässä mieli lepää. Puusta on jo vuosisatojen ajan tehty tervaa, lautaa, paperia, polttopuita, vaneria, vaatteita, sidetarpeita, lääkkeitä ja energiaa. Puu uusiutuu, siitä ei jää jätettä – se on ehtymätön uusien innovaatioiden lähde.

Metsää tankkiin

UPM:n koko liiketoiminta lähtee metsästä ja puusta on valmistettu erilaisia tuotteita jo yli sadan vuoden ajan. Perinteisen paperin, sellun, vanerin ja sahatavaran lisäksi UPM on kehittänyt uusia puuta yhä monipuolisemmin hyödyntäviä tuotteita, kuten puupohjaisen biopolttoaineen liikenteen käyttöön.

Paremmat ominaisuudet kuin fossiilisessa öljypohjaisessa polttoaineessa? Uusiutuva raaka-aine kotimaasta? Tehdas Suomessa, osaaminen suomalaista? Totta se on! UPM:n Kaukaan tehdasalueella Lappeenrannassa seisoo maailman ensimmäinen biojalostamo, jossa valmistetaan vähäpäästöistä uusiutuvaa dieseliä, UPM BioVernoa. Samalla alueella sijaitsee myös UPM:n tutkimuskeskus jossa tuote on kehitetty. Se on siis suomalainen keksintö. Korkean kotimaisuusasteensa vuoksi UPM BioVerno onkin saanut suomalaisen tuotteen Avainlippu-merkin.

UPM Lappeenrannan biojalostamo on ainut laatuaan maailmassa. Kaukaalla kotimaisen puun pihka jalostuu ensin sellutehtaalla mäntyöljyksi joka puolestaan jalostetaan biojalostamolla uusiutuvaksi dieseliksi ainutlaatuisella UPM:n kehittämällä prosessilla. Näin oman tuotannon tähteet voidaan hyödyntää uudella innovatiivisella tavalla. Lopputuloksena syntyy puupohjainen diesel joka vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80% tavalliseen öljypohjaiseen dieseliin verrattuna.

kaukaan-integraatti.jpg
 

Kaikkiin dieselmoottoreihin – autoista metsäkoneisiin ja veneisiin

UPM BioVernoa voi tankata kaikkiin dieselmoottoreihin vaikka sellaisenaan, auton merkistä tai vuosimallista riippumatta. Se käy myös busseihin, rekkoihin, veneisiin ja metsäkoneisiin. UPM BioVerno muistuttaa ominaisuuksiltaan tavallista dieseliä mutta vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 80%. Sillä on myös matalammat pakokaasupäästöt kuin fossiilisella dieselpolttoaineella.

UPM BioVerno ei kuitenkaan ole biodieseliä vaan edistyksellistä uusiutuvaa dieseliä. Toisin kuin perinteinen biodiesel, UPM BioVerno on täysin hapeton polttoaine, puhdas hiilivety kuten tavallinenkin diesel. Se ei vahingoita moottorin tiivisteitä, ei tuki suodattimia eikä kasva levää tai bakteereja. UPM BioVerno on valmistettu uusiutuvasta raaka-aineesta ja vähentää autoilun hiilidioksidipäästöjä merkittävästi. Sen valmistus ei myöskään kilpaile ruoanvalmistuksen kanssa.

UPM-BioVerno-pullot.jpg
 

Muun muassa VTT testasi UPM BioVernoa liikennekoeajoissa ja ajoi ympäri Suomea yhteensä 80.000 km sekä kesällä että talvella, mökkiteillä ja kaupungeissa. UPM BioVerno toimi täysin tavallisen dieselin tavoin, myöskään kulutuksessa tai moottorin tehossa ei ollut eroa. Lopputuotteen korkea setaaniluku takaa käyttäjille polttonesteen moitteettoman syttymisen ja moottorin maksimaalisen suorituskyvyn. UPM BioVernolla ei ole negatiivisia vaikutuksia moottorin, polttoainejärjestelmien tai suodattimien toimivuuteen. Yhden BioVerno-testiautoista voi edelleen bongata liikenteessä.

UPM BioVerno-dieseliä voi tankata St1-asemilla koko Suomessa korkealaatuisen Diesel Plussan osana. Myös ABC-asemat myyvät BioVernoa uudistuneen Smart Dieselinsä osana

biodiesel-tankkaus.jpg
 

Alkuperällä on väliä

Tämän päivän kuluttajat ovat erittäin tietoisia tuotteiden alkuperästä ja arvostavat sekä suomalaista työtä että ympäristöarvoja. UPM BioVernossa yhdistyy molemmat – ja hintakin on kohdillaan. Se ei ole St1- tai ABC-asemilla kuluttajille yhtään kalliimpaa kuin tavallinen diesel.

Käyttämällä UPM BioVernoa jokainen suomalainen dieselautoilija pystyy hyötymään maailmanluokan tuoteinnovaatiosta ja pienentämään tuontienergian kustannuksia. Jokainen litra Diesel Plussaa St1-asemilla tai Smart Dieseliä ABC-asemilla joka sisältää UPM BioVernoa auttaa pienentämään CO2-päästöjä ja tukemaan suomalaista työtä. Auton moottorissa UPM BioVerno toimii vähintään yhtä hyvin kuin parhaat korkealaatuiset fossiiliset dieselit.

Suomalainen metsänomistaja on nyt ainutlaatuisessa asemassa, sillä hänen metsänsä voi olla osa suomalaisen UPM BioVernon tarinaa ja päätyä suomalaisen kuluttajan tankkiin vähäpäästöisenä korkealaatuisena uusiutuvana dieselinä. Autoilijoille voidaan näin taata puhtaampia ajokilometrejä. Se on puhdasta voimaa - suomalaisesta metsästä.

 

Tutustu UPM BioVernoon myös videolla

 

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon
Artikkeli | 6 min

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon

Lue lisää
Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa
Artikkeli | 3 min

Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa

Lue lisää
Pysy tietoisena, mitä omassa metsässäsi tapahtuu, Kati kehottaa
Artikkeli | 4 min

Pysy tietoisena, mitä omassa metsässäsi tapahtuu, Kati kehottaa

Lue lisää