Puukaupassa ja metsäpalveluissa valoisat syysnäkymät

09/09/2022 08:38:00

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan synnytti monenlaisia vaikutuksia. Ne koskevat sen osapuolten lisäksi koko Euroopan ja laajasti myös muun maailman kansakuntia.

Yksi meitä suomalaisia koskeva muutos on teollisuutemme käyttämän Venäjän tuontipuun korvaaminen muiden lähteiden puulla. Muutoksen liikkeelle sysännyt tekijä on murheellinen, mutta kuten usein on tapahtunut, itse muutos voi sisältää kultareunuksen ja olla samalla myös mahdollisuus.

Kotimaan puunhankintamääriä kasvatetaan – UPM on entistäkin lähempänä metsänomistajaa

Luonnonvarakeskus Luken tilaston mukaan teollisuus käytti vuonna 2021 noin kymmenen miljoonaa kuutiometriä tuontipuuta kotimaisen noin 62 miljoonan kuutiometrin lisäksi. Koska valtaosa tuontipuusta oli peräisin Venäjältä, on edessä uuteen tilanteeseen sopeutuminen. Tähän työhön olemme UPM:ssä lähteneet innolla yhdessä suomalaisten metsänomistajien kanssa.

Laajennamme kotimaassa puunhankinnan toimialuetta aiempaa pohjoisemmaksi ja samalla tiivistämme läsnäoloamme perinteisillä ostoalueillamme. UPM on jatkossa entistäkin lähempänä suomalaisia metsänomistajia.

UPM:ltä merkityksellistä apua metsänomistukseen

Me UPM:llä voimme tarjota metsänomistajalle uudessa tilanteessa aiempaa merkityksellisemmän avun metsänomistukseen. Metsä voi hyvin, kun sen kasvukyvystä ja monimuotoisuudesta pidetään aktiivisesti huolta. Haluamme olla mukana metsäsi huolenpidossa ja parhaan kasvutuoton saavuttamisessa.

Välitämme uuden metsän ihmeitä: männyn siemeniä ja eri puulajien taimia tulevaisuuden tukkimetsien ja tehokkaiden hiilinielujen aluiksi. Varmistamme metsänuudistamisinvestointien kannattavuutta tarvittavilla nuoren metsän hoitotöillä. Tässä riittääkin työnsarkaa, sillä Suomen Metsäkeskuksen tuoreen tiedon mukaan elokuun puoliväliin mennessä nuoren metsän hoidon Kemera-hankkeita on toteutettu neljännes edellisvuotta vähemmän. Tämä kehityssuunta meidän kannattaa yhdessä kääntää!

Puukaupoissa UPM on mukana tulouttamassa metsänomistajalle metsätalouden tulosta: toteuttamalla järeyskehityksen edellyttämiä kasvatushakkuita tai uudistamalla kasvunsa päättäneitä kohteita.

Kaikessa metsätalouden tekemisessä huomioimme vastuullisuuden ja kestävyyden. Mitä nämä sinulle metsänomistajana merkitsevät? Hyvän metsänhoidon ja PEFC- sekä FSC-metsäsertifikaattien mukaisista menetelmistä löytyy varmasti ratkaisu sinun ja metsäsi tarpeisiin!

Erinomaiset puitteet puukauppoihin

Kotimaiselle puulle on siis hyvä ja kasvava kysyntä. Tutkimusten mukaan lisääntyville hakkuumäärille on metsissä mahdollisuuksia ja tarvetta. Myös puun hinta on tänä vuonna vahvistunut, ja se on pidemmässäkin tarkastelussa erittäin hyvällä tasolla. Puumarkkinassa onkin viimeisen neljän viikon aikana ollut todella hyvä vauhti. Viime vuoteen verrattuna puukauppaa on Metsäteollisuus ry Metryn tuoreen raportoinnin mukaan tehty noin 30 prosenttia enemmän. Tartu sinäkin tilaisuuteen!

Kuusi merkityksellistä askelta eteenpäin

  • Ole yhteydessä metsäasiakasvastaavaamme. Asiat lähtevät silloin vaivattomasti rullaamaan.
  • Jollemme ole aiemmin tehneet kanssasi yhteistyötä, opastamme sinua myöntämään  metsään.fi-palvelussa metsävaratiedon siirto- tai selausluvan UPM:lle.
  • Teemme sinulle metsävaratiedon ja tarvittaessa täydentävän maastokäynnin perusteella suunnitelman metsän parhaan kasvutuoton turvaavista hakkuista sekä tarvittavista hoitotöistä.
  • Kerromme sinulle samalla innostavasta ja palkitsevasta kumppanuusohjelmastamme. Sillä luomme parhaat edellytykset pitkäjänteiseen yhteistyöhön, mikä näkyy monipuolisina kumppanietuina ja metsän hyvänä kasvutuottona.
  • Tarjouksista sopimuksiin ja käytännön töiden toteutuksiin edetään jouhevasti. Pidämme sinut ajan tasalla työvaiheiden etenemisistä.
  • Tutustu verkkopalveluumme. Jollet vielä ole rekisteröitynyt sen käyttäjäksi, tee se nyt. Saat mahtavan määrän tietoa metsäomaisuuden hoitamiseen. Verkkopalvelussa pystyt myös tarkastelemaan oman metsäsi tietoja sekä halutessasi hoitamaan metsäasioita sähköisesti.

Näillä toimenpiteillä varmistetaan ajankohdan työt toteutukseen ja pitkässä juoksussa myös metsäsi paras kasvutuotto. Samalla pääset hyvän puukauppasyksyn ja UPM etujen aallonharjalle. UPM Metsä lupaa hyvää!