Kesätyö UPM Metsällä – Perehdytyspäivät

05/11/2018 12:20:46

UPM Metsän perehdytyspäivät kokosivat Tampereelle lähes 40 kesätyöntekijää ja harjoittelijaa. Kolmipäiväinen perehdytys muodostui yhdestä teoriapäivästä ja kaksipäiväisistä maastoharjoituksista.

UPM Metsän kolmipäiväiset perehdytyspäivät kokosivat Tampereelle lähemmäs 40 harjoittelijaa ja kesätyöntekijää ympäri Suomen. Itäsuomesta oli tultu suuremmalla joukolla, mutta myös Pohjanmaa ja pääkaupunkiseutu olivat hienosti edustettuina, meitä tamperelaisia unohtamatta. Yhden teoriapäivän lisäksi luvassa oli kaksi päivää kestävät metsänhoidon- ja korjuun laatumittauksen maastoharjoitukset Tampereen lähiseuduilla.


Itse olin todella odotellut perehdytyspäivää! Tunnustettakoon tässäkin, että metsäala on minulle entuudestaan suhteellisen vieras. Etukäteen saamamme ohjelman perusteella osasinkin jo innoissani odottaa saavani syvemmän ja tarkemman kuvan konsernista sekä UPM Metsästä. Lisäksi ohjelmassa olivat kaikkien kannalta tärkeät viestintä- ja tietojärjestelmäkoulutus sekä HR-asiat.

UPM Metsän kesätyöntekijöitä
 

Aamun kahvitarjoilujen ja tätä seuranneen esittelykierroksen aikana ehti hieman tutustumaan muihin harjoittelijoihin. Ikähaarukka oli suuri ja takana olevat opintovuodet vaihtelivat; osa oli muutaman vuoden alaa opiskelleita ja osa alanvaihtajia. Suurimmalle osalle kyseessä oli ensimmäinen pesti UPM:llä, mutta joukkoon mahtui myös pari useamman kesän UPM-konkaria. Itse kauppatieteitä opiskelleenani kuuluin siihen vähemmistöön, jolta ei minkäänlaisia metsäalanopintoja taustalta löydy. Porukkaan mahtuikin monenlaista osaamista, tietotaitoa ja kokemusta. Jälleen oli helppo todeta päässeensä mukaan hienoon ja osaavaan porukkaan! Hienoa oli myös huomata, kuinka erilaisia kesätyöpaikkoja UPM Metsä tarjoaa: harjoittelijoita löytyi muun muassa viestinnästä, puunhankinnasta, korjuusta, logistiikasta ja tuonnista.


Omat toiveeni laajemmasta ymmärryksestä konsernia ja UPM Metsää kohtaan ylittyivät. Olikin hyvin mielenkiintoista ymmärtää, minkälainen merkitys ja suhde muilla UPM:n liiketoiminnoilla ja UPM Metsällä on keskenään. En ollut myöskään aiemmin käsittänyt, kuinka monta toimijaa ja vaihetta koko toimintaketjussa on. Tällaisessa ketjussa sisäisen viestinnän tärkeyttä ja toimivuutta ei voi ylikorostaa. Tietojärjestelmäkoulutukseen oli onneksi varattu riittävästi aikaa ja ohjaus olikin ilahduttavan käytännönläheistä. Pysyin tässä jopa itsekin perässä! HR-koulutuksessa moni meistä sai puolestaan vastauksen mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

UPM Metsän Tampereen toimiston kesätyöntekijöitä
 

Koulutuspäivä oli varsin onnistunut. Vaikka asiaa oli paljon ja aikataulu tiukka, pysyi paketti hyvin kasassa. Tunnelma läpi koko koulutuksen oli rento ja keskusteleva. Oli myös ilo päästä tutustumaan muihin harjoittelijoihin paremmin. Monipuolinen perehdytys antoi varmasti meille kaikille paremmat edellytykset moniin käytännön toimiin. Parempi kuva yrityksestä auttoi myös hahmottamaan oman roolin ja merkityksen toimintaketjussa, mikä myös entisestään motivoi ja innostaa omassa työssä. Suurin osa kesätyöntekijöistä jatkoi kahtena seuraavana päivänä vielä maastoharjoituksiin, itseni suunnatessa muihin perehdytyksiin Helsinkiin. Perehdytyspäivien päättyessä meillä kaikilla olikin varmasti odottava ja innostunut fiilis tulevasta kesästä, eikä ainut syy tähän ollut meitä ulkona odottanut auringonpaiste ja lämpö! 

Taimikoihin tulee jättää tarpeeksi suojatiheiköitä, Sanna sanoo
Artikkeli | 4 min

Taimikoihin tulee jättää tarpeeksi suojatiheiköitä, Sanna sanoo

Lue lisää
Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon
Artikkeli | 6 min

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon

Lue lisää
Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa
Artikkeli | 3 min

Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa

Lue lisää