UPMMetsä

Tulevaisuuden raaka-­aine

11/14/2022 08:23:55

Metsäteollisuus tuo Suomeen mittavan määrän vero- ja vientituloja, työpaikkoja sekä uusia innovaatioita ja yhä kestävämpiä metsänhoitomenetelmiä. Puupohjaiset tuotteet puolestaan mahdollistavat meille fossiilisista raaka-aineista riippumattoman tulevaisuuden.

Koko metsätalouden tuoma arvonlisä kotimaallemme on tärkeä. Suoria ja välillisiä vaikutuksia hyvinvointiimme ovat esimerkiksi metsäteollisuuden työpaikat, joita on lähes 100 000, ja metsätalou­den tuottamat noin 3,5 miljardin euron verotulot.

Teille yksityisille metsänomistajille maksetut yli kahden miljardin euron (2021) kantorahatulot ovat puolestaan mahdollistaneet teille monia investointeja sekä tuoneet tuottoja ja hyvinvointia.

Nykyaikainen, suomalainen metsätalous on vastuullista, ympäristön huomioivaa toimintaa, jota kehitetään koko ajan yhdessä eri sidosryhmien kanssa. Ilman metsien kestävää käyttöä, aktiivista metsänomistamista ja metsä­teollisuutta menettäisimme paljon.

Metsänomistajat ja metsäteollisuus katsovat samaan suuntaan, sillä molemmilla osapuolilla on vahva usko siihen, että puu on tulevaisuuden materiaali. Turvataksemme elinvoimaisen metsäteollisuuden Suomessa ja suomalaisen puun tulevaisuuden raaka-aineena meidän tulee hoitaa metsiämme suunnitelmallisesti.

UPM on luotettava kumppani nyt ja tulevaisuudessa. Haluamme auttaa teitä metsänomistajia tulevaisuuden metsien kasvattamisessa ja kannattavassa metsätaloudessa. Hyvinvointia metsänomistajalle, yhteiskunnalle ja ympäristölle voidaan tarjoilla samoista metsistä eri tavoitteet yhteen sovittaen.

Voimme auttaa teitä vastuullisessa metsänomistamisessa jo tänään ja samalla varmistaa metsien kasvun ja tuoton sekä luotettavan palvelun myös tuleville sukupolville.

Kun metsät voivat hyvin, Suomi voi hyvin.

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Metsän henki -lehdessä 3/2022. 

Metsän harvennus – milloin se kannattaa tehdä?
Artikkeli | 3 min

Metsän harvennus – milloin se kannattaa tehdä?

Lue lisää
Metsänomistajan asiakaskokemus mittarissa
Artikkeli | 4 min

Metsänomistajan asiakaskokemus mittarissa

Lue lisää
FSC-sertifikaatin hyödyt metsänomistajalle ovat kiistattomat
Artikkeli | 4 min

FSC-sertifikaatin hyödyt metsänomistajalle ovat kiistattomat

Lue lisää