Hyvinvointia metsistä asiakasta kuunnellen

11/16/2021 08:14:42

Metsät ovat Suomen tärkein luonnonvara, ja siksi metsienkäytön tavoitteena tulee olla metsistä saatava hyvinvointi ilmastoa ja luontoarvoja unohtamatta.

Metsien kasvu Suomessa on tällä hetkellä kovempaa kuin aiempina vuosikymmeninä, ja sitä on mahdollista lisätä entisestään kestävät hakkuumahdollisuudet hyödyntäen. Tehokkaalla metsänhoidolla varmistetaan metsien ja hiilinielujen kasvu sekä puuraaka-aineen riittävyys lisääntyvään tarpeeseen, kun liikutaan kohti fossiileista riippumatonta tulevaisuutta. 

Pelkkä tahto ei kuitenkaan riitä, vaan puun saatavuuden turvaamiseksi tarvitsemme puumarkkinoille tuloja edistävää metsäpolitiikkaa, metsänomistajien aktiivisuutta lisäävää neuvontaa sekä metsäpalvelujen markkinointia ja alan toimijoiden välistä yhteistyötä. Metsävaratiedon hyödyntäminen ja siihen perustuvat digitaaliset palvelut tarjoavat uusia toimintamalleja metsäomaisuuden hoitoon, ja koko metsäalan tulee olla valmiina toimintatapojen muuttuessa. 

Metsänomistaja 2020 -tutkimuksen mukaan valtaosa metsänomistajista kaipaa tietoa ja neuvoja päätöksentekonsa tueksi, ja on todennäköistä, että palveluita tarvitsevien osuus kasvaa entisestään metsänomistuksen rakennemuutoksen edetessä. Me UPM Metsällä haluamme parantaa jatkuvasti palveluamme ja tarjota asiantuntijuutemme metsänomistajan käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla. 

Osana jatkuvaa parantamista olemme uudistaneet etuohjelmaamme, jolla haluamme tarjota Kumppani-asiakkaidemme käyttöön entistä paremmin osaamisemme ja asiantuntijuutemme metsänomistamisen sekä metsän kiertokulun kaikkiin vaiheisiin. Kaiken keskiössä on metsänomistajan kokema palvelu, asiakaskokemus, ja sen haluamme olevan ainutlaatuinen. 

Kirjoitus on julkaistu Metsän henki 3/2021 -lehdessä. Pääset lukemaan koko lehden täällä.

Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä
Artikkeli | 5 min

Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä

Lue lisää
Metsänhoitoa faktapohjalta
Artikkeli | 5 min

Metsänhoitoa faktapohjalta

Lue lisää
Meillä suomalaiselle puulle riittää kysyntää
Blogi | 1 min

Meillä suomalaiselle puulle riittää kysyntää

Lue lisää