Meillä suomalaiselle puulle riittää kysyntää

05/29/2021 10:00:10

UPM:n tehtaiden puunkäyttö on kasvanut kolmella miljoonalla kuutiometrillä kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisilta metsäomistajilta ostettava puu onkin tehtaidemme tärkein raaka-aine. Sen hankintaa on vahvistettu laajentamalla hankinta-alueita sekä kehittämällä toimintatapoja ja palvelukanavia metsänomistajien näkemykset huomioiden.

Kuluneen kymmenen vuoden aikana toteutetut satojen miljoonien eurojen hankkeet ovat kohdistuneet sellu- ja vaneriteollisuuteen sekä Lappeenrannassa toimivaan biojalostamoon. Suomi on ollut ja tulee olemaan UPM:n tärkeä toiminta-alue, ja tavoitteenamme on yhteistyö metsänomistajien ja alan yritysten kanssa.

Lopputuotemarkkinat ovat muutoksessa. Kuluttajakäyttäytymiseen vaikuttavat digitalisoituminen, keskustelu tuotteiden hiilijalanjäljestä, yleinen ympäristötietoisuuden lisääntyminen sekä valitettavasti myös koronapandemia.

Luonnonvarakeskus kuitenkin arvioi metsäteollisuuden tuotteiden viennin elpyvän kuluvana vuonna, joten kaikille puutavaralajeille riittää kysyntää. Puujalosteiden tulevaisuus näyttääkin hyvältä, mikä ennakoi hyvää myös metsänomistajille.

Fossiilisista raaka-aineista valmistettuja tuotteita korvataan puuhun perustuvilla tuotteilla niin saha- ja vanerijalosteissa kuin sellussa ja nestemäisissä polttoaineissa. 

Pohjoisen hitaasti kasvanutta, tiukkasyistä mäntyä ja vaaleaa, helposti jalostettavaa kuusta arvostetaan rakennus- ja puusepänteollisuudessa. Erinomaisia tuoteominaisuuksia täydentävät metsien laadukas hoito, puun alkuperäketjujen läpinäkyvyys ja vastuullinen toiminta. 

Asiakaslupauksemme perustuu siihen, että huomioimme metsänomistajan ja hänen metsänsä tarpeet. Hyvin hoidetut metsät, tyytyväiset metsänomistajat ja kilpailukykyinen teollisuus ovat paras jatkuvuuden tae. 

Kirjoitus on julkaistu Metsän henki 2/2021 -lehdessä. Lue koko lehti täältä. 

Tee hyvät puukaupat
Artikkeli | 6 min

Tee hyvät puukaupat

Lue lisää
Metsänhoitoa faktapohjalta
Artikkeli | 5 min

Metsänhoitoa faktapohjalta

Lue lisää
”Haluan olla aktiivinen metsänomistaja”
Artikkeli | 6 min

”Haluan olla aktiivinen metsänomistaja”

Lue lisää