Halusin laittaa metsäni hyvään kuntoon

Etämetsänomistaja hyötyy kokonaispalvelusta. Vaikka omat metsät ovat kaukana, niin metsäasiat hoituvat lähellä, yhdessä metsän ammattilaisten kanssa helposti ja luotettavasti.

leena-vepsa.jpg

Metsänomistaja Leena Vepsä

Espoossa asuva Leena Vepsä omistaa metsää itäisessä Suomessa. Hänelle tärkeää on laittaa sukumetsät hyvään kuntoon. Suunnitelmallinen metsänhoito yhdessä UPM Metsän asiantuntijoiden kanssa on Leenan mieleen.

Leena tapaa säännöllisesti oman metsäasiakasvastaavansa Markus Männistön pääkaupunkiseudun metsäpalvelutoimistolla ja keskustelee tulevista metsän hakkuu- ja hoitotarpeista. Suunnitteluun osallistuu myös metsien sijaintipaikkakunnalta metsäasiantuntija Esa Hirvonen, joka tuntee Leenan metsät kuin omat taskunsa. Hän tekee ehdotukset tulevista metsänhoitotoimenpiteistä ja hakkuista Leenan toiveet ja tarpeet huomioiden. Esan ja Markuksen keskustelujen pohjalta tehdään ehdotus Leenalle. Konkreettisten toimenpiteiden suunnitelmat tehdään yleensä viideksi vuodeksi kerrallaan. Sopimukset solmitaan 1-2 vuoden toimista.

”Vasta perittyäni isän vanhat metsät kiinnostuin myös metsänhoidosta. Halusin laittaa metsät hyvään kuntoon”, Leena Vepsä kertoo. Leena ei kuitenkaan halua metsänhoidon vastuuta harteilleen mutta haluaa olla perillä siitä, mitä omissa metsissä tapahtuu. Niinpä hän hyvillä mielillä luottaa UPM:läisten neuvoihin ja tietoihin metsäomaisuutensa hoitamisessa. Metsäasioiden hoitaminen kodin lähellä tuo myös helppoutta asiointiin ja säästää aikaa –etenkin kun metsät sijaitsevat noin 260 kilometrin päässä.

”Metsäpalvelutoimiston ovet tuntuvat olevan aina auki ja vastaanotto on lämmin. Tänne voi tulla juuri niin ymmärtämättömänä kuin on. Periessäni isänä metsät minulle selvisi, että hänkin on aikanaan ollut UPM:n asiakas, ja minusta tuntuu oikein hyvältä jatkaa tätä ketjua.”

Metsäammattilaiset neuvovat ja opettavat mielellään 

”Olen UPM:n poikien kanssa kävellyt kaikki metsät läpi ja oppinut parin vuoden aikana kovin paljon. tunnistan jo eri metsätyypit! Mutta toisaalta tiedän, että nämä UPM:läiset neuvovat ja tietävät. Muistan vieläkin, miten suuren vaikutuksen metsistäni otetut ilmakuvat minuun tekivät”, Leena hymyilee ja kertoo myös miten huojentunut hän on siitä, että metsäveroilmoitus hoituu myös UPM:n puolesta. ”Yhdistettyä huvia ja hyötyä olen sen sijaan saanut erilaisista infoilloista, metsämatkoilta ja järjestetyiltä metsäretkiltä”.

Markus Männistö korostaa, että UPM:n metsäammattilaisia ja –tapahtumia saa mielellään käyttää oman metsätietämyksensä syventämiseen. Pääkaupunkiseudun metsäpalvelutoimistosta yhteydet metsien sijaintikuntiin toimivat. ”Jos asiakkaamme omistaa metsää useammassa kunnassa, me pystymme tarjoamaan hänelle asioinnissa kaikki palvelut kerralla”, Markus korostaa.

Metsäsijoittaminen kannattaa, koska metsä on vakaa sijoituskohde
Artikkeli | 9 min

Metsäsijoittaminen kannattaa, koska metsä on vakaa sijoituskohde

Lue lisää
Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä
Artikkeli | 5 min

Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä

Lue lisää
Kumppanina kokeneelle metsänomistajalle
Artikkeli | 2 min

Kumppanina kokeneelle metsänomistajalle

Lue lisää