UPMMetsä

Yksi suurimmista työllistäjistä

UPM:llä on suuri vaikutus paitsi Suomeen, myös paikallisyhteisöihin ympäri maailman.

UPM on yksi Suomen suurimmista veronmaksajista. UPM:n tehtaat Euroopassa, Kiinassa ja Uruguayssa ovat merkittäviä työllistäjiä ja verotulojen tuojia alueillaan. Yksittäisten tehtaidenkin vaikutus on merkittävä.

Vuonna 2020 UPM:n yhteisöverokertymän arvioidaan olevan Suomessa 86 miljoonaa euroa, josta tytäryhtiöt ilmoittavat ja maksavat noin 78 miljoona euroa. UPM-Kymmene Oyj ilmoittaa ja maksaa loput noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Puusta tehtävät tuotteet ovat pitkälti ympäristömerkittyjä. Esimerkiksi kaikki yhtiön Euroopassa tuotetut graafiset paperit saavat käyttää EU:n ympäristömerkkiä.

UPM:n Biofore Share and Care -ohjelma sisältää paikallistason sponsorointia, lahjoituksia ja työntekijöiden vapaaehtoistyötä.

Koronavuonna 2020 UPM lahjoitti puoli miljoonaa kasvomaskia tehdaspaikkakuntien yhteisöille yhdeksässä toimintamaassa. Niitä jaettiin esimerkiksi sairaaloille, vanhainkodeille ja kouluille.

UPM lahjoitti vuonna 2020 hyväntekeväisyyteen ja muihin voittoa tavoittelemattomiin tarkoituksiin yhteensä 499 500 euroa.

UPM:n uusi metsävastuullisuusohjelma tähtää korkealle
Artikkeli | 6 min

UPM:n uusi metsävastuullisuusohjelma tähtää korkealle

Lue lisää
Näin virkistyskäyttäjä liikkuu turvallisesti metsässä
Artikkeli | 7 min

Näin virkistyskäyttäjä liikkuu turvallisesti metsässä

Lue lisää
Kesä on täällä!
Blogi | 1 min

Kesä on täällä!

Lue lisää