Yksi suurimmista työllistäjistä

UPM:llä on suuri vaikutus paitsi Suomeen, myös paikallisyhteisöihin ympäri maailman.

UPM on yksi Suomen suurimmista veronmaksajista. UPM:n tehtaat Euroopassa, Kiinassa ja Uruguayssa ovat merkittäviä työllistäjiä ja verotulojen tuojia alueillaan. Yksittäisten tehtaidenkin vaikutus on merkittävä.

Vuonna 2020 UPM:n yhteisöverokertymän arvioidaan olevan Suomessa 86 miljoonaa euroa, josta tytäryhtiöt ilmoittavat ja maksavat noin 78 miljoona euroa. UPM-Kymmene Oyj ilmoittaa ja maksaa loput noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Puusta tehtävät tuotteet ovat pitkälti ympäristömerkittyjä. Esimerkiksi kaikki yhtiön Euroopassa tuotetut graafiset paperit saavat käyttää EU:n ympäristömerkkiä.

UPM:n Biofore Share and Care -ohjelma sisältää paikallistason sponsorointia, lahjoituksia ja työntekijöiden vapaaehtoistyötä.

Koronavuonna 2020 UPM lahjoitti puoli miljoonaa kasvomaskia tehdaspaikkakuntien yhteisöille yhdeksässä toimintamaassa. Niitä jaettiin esimerkiksi sairaaloille, vanhainkodeille ja kouluille.

UPM lahjoitti vuonna 2020 hyväntekeväisyyteen ja muihin voittoa tavoittelemattomiin tarkoituksiin yhteensä 499 500 euroa.

Metsistä on monta mielipidettä
Blogi | 1 min

Metsistä on monta mielipidettä

Lue lisää
Menestyvät yritykset ovat yhteiskunnan etu
Artikkeli | 3 min

Menestyvät yritykset ovat yhteiskunnan etu

Lue lisää
10 väitettä metsänhoidosta – totta vai tarua?
Artikkeli | 7 min

10 väitettä metsänhoidosta – totta vai tarua?

Lue lisää