Yhdessä hyvä tulee

UPM Kasvu -kumppanuus tukee metsänomistajaa metsäomaisuutensa oikea-aikaisessa hoitamisessa ja huomioi myös asiakkaan omat tavoitteet.

Metsän hyvä kasvu vaatii omistajaltaan jatkuvaa huomiota. Joskus metsä sijaitsee kaukana, mutta silti on varmistettava, että se voi hyvin. UPM Kasvu -kumppanuudella metsänomistaja voi varmistaa metsäomaisuutensa hyvän hoidon yhdessä metsäammattilaisen kanssa.  

Kumppanuussopimus huomioi luonnollisesti myös metsänomistajan tarpeet. 

Näin pääset UPM Kasvu -kumppaniksi 

”Kumppanuudessa on tärkeää molemminpuolinen luottamus ja sitoutuminen pitkäaikaiseen yhteistyöhön. UPM:n nimetty metsäasiakasvastaava kulkee asiakkaan rinnalla metsän elämän eri vaiheissa ja huolehtii metsäomaisuuden tuotosta”, lupaa UPM Metsän asiakaskokemuspäällikkö Jarmo Hakala. 

Metsäomaisuuden hoito onnistuu myös kasvokkain 

UPM Kasvu -kumppanuusohjelmaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä oman alueensa metsäasiakasvastaavaan. Yhteystiedot löytyvät UPM Metsän nettisivujen yhteystiedot-kohdasta.  

Metsäomaisuuden hoitaminen lähtee tehokkaasti käyntiin ammattilaisten kanssa. 

”Laitamme aluksi metsän omistajuustiedot ja omistajan yhteystiedot ajan tasalle. Metsänomistaja voi antaa meille myös valtuutuksen Metsään.fi-palvelussa oleviin metsävaratietoihin, jolloin asiantuntijamme pääsee heti perille metsän kasvuvaiheesta ja siitä, mitä hoitotoimia se kaipaa”, sanoo UPM Metsän asiakkuuspäällikkö Mika Wahlman. 

Miten metsää hoidetaan kestävästi? 

”Alussa sovitaan myös siitä, kuinka usein metsänomistaja haluaa meidän ottavan häneen yhteyttä. Yhteistyön alkurutiineihin kuuluu myös metsänomistajan omistus- ja hoitotavoitteiden kuunteleminen ja kirjaaminen”, Wahlman jatkaa. 

Hän muistuttaa, että UPM:n metsäasiantuntija on aina valmis tulemaan metsänomistajan kanssa metsäkävelylle. Metsäomaisuuden hoitaminen sujuu joskus parhaiten kasvokkain: paikan päällä hoitotarpeet avautuvat yleensä paremmin kuin digitaalisilta kartoilta. 

Sertifikaatit metsäomaisuuden hoitamisen tukena 

UPM Kasvu -ohjelma tuo metsänomistajalle säännöllisen yhteydenpidon ja neuvonnan lisäksi monia muitakin hyötyjä. Kumppaniasiakas saa muun muassa rahanarvoista bonusta puukaupoistaan.  

Asiakkaille tarjotaan myös mahdollisuutta osallistua erilaisiin tilaisuuksiin ja koulutuksiin, joista on hyötyä metsäomaisuuden hoidossa. 

Varmista metsätilasi puun menekki UPM FSC-ryhmäsertifioinnilla 

”Tavoitteemme on varmistaa yhdessä asiakkaan kanssa paras mahdollinen kasvutuotto hänen metsäomaisuudelleen. Annamme metsänomistajan käyttöön alan parhaan asiantuntemuksen metsänhoidosta ja tarjoamme luotettavaan sekä ajantasaiseen tietoon perustuvia ratkaisuja, joiden avulla metsä pysyy tuottavana ja terveenä”, Hakala sanoo. 

”Kauttamme voi hankkia PEFC-sertifikaatin* ja FSC®-sertifioinnin**. Maksamme FSC-puulle puukaupoissa reilun hintalisän”, hän jatkaa. 

UPM:n asiakkaat voivat tilata asiantuntijalta metsäomaisuutensa hoitotarpeista kertovan viiden tai kymmenen vuoden metsäsuunnitelman. Kumppaniasiakkaat saavat metsäsuunnitelmansa muita edullisemmin. 

Myös sukupolvenvaihdos on metsäomaisuuden hoitamista 

UPM Kasvu -kumppanuudessa on neljä etutasoa: Kasvu, Hopea, Kulta ja Platina. Etutaso ja siihen sisältyvät edut määräytyvät viiden edellisen vuoden asioinnin perusteella. Asiointiin lasketaan mukaan tehdyt puukaupat ja tilatut metsänhoitotyöt. 

Kaikki metsäasiakkaat voivat hyödyntää maksutta UPM Metsä -verkkopalvelua metsäomaisuutensa hoitamisessa. Palvelusta löytyvät muun muassa voimassa oleva metsäsuunnitelma, suositellut hoitotyöt, metsän reaaliaikainen arvo, UPM:n kanssa tehdyt sopimukset sekä metsäveroilmoitus ja siihen liittyvät muistiinpanot. 

Sukupolvenvaihdokset kannattaa suunnitella ajoissa, jotta metsä siirtyy seuraavalle omistajalle hyvässä kunnossa. UPM Metsästä löytyy myös omistajanvaihdoksiin erikoistuneita henkilöitä, jotka neuvovat mielellään aiheeseen liittyvissä vero- ja lakiasioissa. 

*PEFC/02-44-41 

**FSC® (FSC-C109750)

 

Juttu on julkaistu aiemmin Metsän henki -lehdessä 1/2023.

Näin hyödyt Kumppani-asiakkuudesta:

 • Saat henkilökohtaisen metsäasiakasvastaavan, joka kuuntelee tavoitteitasi ja tukee sinua metsäomaisuutesi hoidossa 
 • Saat tavoitteidesi mukaisen vuosisuunnitelman metsäsi hoitamiseen 
 • Saat metsäsuunnitelman edullisemmin kuin muut 
 • Saat etuoikeuden kotimaisiin laatutaimiimme 
 • Saat opastusta metsätilan sukupolvenvaihdoksiin ja muihin metsäomaisuuden hallintaan liittyviin kysymyksiin. 

Rahanarvoiset edut 

 • Saat bonusta esimerkiksi 500 kuution puukaupasta jopa 1,8 euroa kuutiolta eli 900 euroa käytettäväksi metsänhoitotöihin 
 • Saat hinnantarkistusedun 1.12.–31.5. tekemillesi puukaupoille (Hopea-, Kulta- ja Platina-tasot) 
 • Saat menekkitakuun kaikissa puumarkkinatilanteissa 
 • Sinulla on mahdollisuus liittyä maksutta UPM Metsän FSC®-sertifiointiryhmään tai PEFC-metsäsertifiointiin 
 • Saat puukaupan rahoituspalvelun: jopa 80 % puukaupan arvosta tilillesi heti kaupan solmimisen jälkeen 
 • Saat maksutta käyttöösi kattavimmat verkkopalvelutyökalut metsäomaisuutesi hoitamiseen. 

Tietoa metsäomaisuuden hoitamisesta 

 • Voit osallistua korkeatasoisiin kutsuvierastilaisuuksiin 
 • Saat postitse Metsän henki -lehden neljä kertaa vuodessa 
 • Saat ensimmäisten joukossa tiedon tulevista tapahtumista ja verkkoluennoista.

  Tästä UPM Metsä -verkkopalveluun!
   
Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon
Artikkeli | 6 min

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon

Lue lisää
Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää
Blogi | 2 min

Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää

Lue lisää
Luonnonhoito puree lahopuusta riippuvaiseen lajistoon
Blogi | 4 min

Luonnonhoito puree lahopuusta riippuvaiseen lajistoon

Lue lisää