Verkkopalvelun karttatoimintoihin parannuksia

Teimme palautteenne perusteella uudistuksia, jotka parantavat UPM Metsä -verkkopalvelun käytettävyyttä ja tietojen tulostamista.

Verkkopalvelun karttatoimintoihin on tehty parannuksia käyttäjien toiveiden myötä.

Karttoja voi nyt helposti tarkastella koko ruudun näkymässä sekä Metsävarallisuus- että Myy ja hoida -osioissa. Koko ruudun näkymässä karttakohteita näkyy kerralla huomattavasti enemmän kuin pienemmässä, normaalissa karttanäkymässä.

Tämän lisäksi karttatoimintoihin on tullut työkalu, jolla voi helposti mitata matkaa ja aluetta. Työkalussa on monipuoliset toiminnot hallita mittauksia, muun muassa jo tehtyjä mittauksia voi edelleen muokata siirtämällä mittauspiirroksen janaa uuteen pisteeseen.

mittatyökalut.jpg

Mittaustyökalut löytyvät kartan oikeasta yläreunasta.

 

Helpotusta tulostustoimintoihin

Koko ruudun täyttämän kartan yhteyteen on tehty tulostustoiminto, jonka avulla näytöllä olevan näkymän voi tallentaa kuvatiedostoksi. Tiedosto tallentuu joko automaattisesti Ladatut tiedostot -kansioon tai itse määritettyyn hakemistoon. Kuvatiedosto on helppo tulostaa metsälle mukaan tai välittää eteenpäin muille metsätilan osakkaille esimerkiksi sähköpostin liitteenä.

tallenna kuva tiedostoksi.jpg

Karttaikkunan tallentaminen kuvaksi tapahtuu koko ruudun kartan kautta.

 

Kuvatiedostoon voi valita teemakartan omien valintojensa mukaan. Kartan tallentaminen ilman teemaa on myös mahdollista, kun valitsee tila- ja kuviotiedot-osion aktiiviseksi ennen kuvan tallentamista.

Kuviotietojen yhteyteen on tuotu kaksi kätevää uutta toimintoa: Tulosta kuviotiedot ja Lataa kuviotiedot. Tulosta kuviotiedot -painikkeella kuviotiedot avautuvat määrämuotoiseen taulukkoon, johon on poimittu tärkeimmät tiedot. Lataa kuviotiedot -painikkeella kuviotiedot saa tallennettua CSV-taulukkomuotoon, jota käyttäjä voi muokata haluamallaan tavalla. Taulukko tallentuu oman koneen hakemistoon.

Kuviotaikuri-toiminnosta on hyötyä sekä kuvatiedoston tallentamisessa että kuviotietojen tulostamisessa. Toiminnolla voidaan rajata karttakohteita kuvatiedostoon tai esimerkiksi kiinteistöt tai kuviot niiden ominaisuustietojen mukaan, mitkä halutaan tulostuvan kuviotulosteelle.

Kuviotietojen tulostus.jpg

Kuviotietojen lataaminen ja tulostaminen tapahtuu "Tila ja kuviotiedot" -osion uusilla toiminnoilla.

 
Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon
Artikkeli | 6 min

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon

Lue lisää
Entistä paremmin suunniteltu
Artikkeli | 3 min

Entistä paremmin suunniteltu

Lue lisää
UPM Kasvu -kumppanuus tarjoaa metsänomistajalle enemmän etuja
Artikkeli | 4 min

UPM Kasvu -kumppanuus tarjoaa metsänomistajalle enemmän etuja

Lue lisää