Vahvemmat yhdessä

Metsä on arvokasta omaisuutta, joka vaatii huolenpitoa. Siitä huolehtimiseen tarvitaan luotettava kumppani. UPM Metsällä on kumppaniasiakkaita ympäri Suomen, ja yhteistyö toimii yhtä vaivattomasti kaikkialla.

"On tehty mitä on sovittu ja luvattu"

Nimi: Juho Himanen
Metsänomistaja vuodesta: 1997
Metsätilan sijainti: Mikkeli
Asuinpaikka: Ristiina

Kuka olet?

Olen 48-vuotias kauppatieteiden maisteri, tilintarkastaja ja toimitusjohtaja. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja 12-vuotias tytär. Harrastan metsästystä, juoksemista, pyöräilyä, hiihtoa ja uintia.

Miten kuvailisit itseäsi metsänomistajana?

Metsät ovat kuuluneet suvullemme vuodesta 1710 lähtien, joten metsänhoito on minulla verissä. Olen aktiivinen metsänomistaja ja teen puukauppaa melkeinpä vuosittain. Teen metsätöitä jonkin verran myös itse ja pyrin lisäksi liikkumaan metsissäni säännöllisesti metsästysreissuilla.

Miksi UPM:n kumppaniksi?

Olen tehnyt vuosien varrella puukauppaa muidenkin toimijoiden kanssa, mutta eniten olen operoinut UPM:n kanssa. Siellä on yhteyshenkilöitä, jotka ovat olleet kiitettävän aktiivisia. Myös puun hinta on aina ollut kohdillaan.

Mikä on ollut kumppanuudessa parasta?

Asiat ovat sujuneet pääsääntöisesti erittäin hyvin. On tehty mitä on sovittu ja luvattu. Sen varaan toimiva yhteistyö rakentuu.

Mitä toiveita sinulla on UPM:lle?

Metsänomistajana sitä aina toivoo, että suomalaiselle puulle olisi kysyntää ja että siitä saisi hyvän hinnan.

Metsässä minulle tärkeintä on:

Pitkäjänteinen, taloudellinen hyöty, virkistysarvot ja ympäristön hyvinvointi.

 

Tulevaisuuden haasteisiin pitäisi varautua jo nyt

Nimi: Jussi Talvitie
Metsänomistaja vuodesta: 1995
Metsätilan sijainti: Lapua
Asuinpaikka: Lapua

Kuka olet?

Olen 57-vuotias maatalousyrittäjä. Perheeseeni kuuluvat vaimo, neljä aikuista lasta, kaksi koiraa ja kissa. Tila on ollut suvullani vuodesta 1546 lähtien. Metsän omistamme vaimon kanssa yhdessä tasan.

Miten kuvailisit itseäsi metsänomistajana?

Pidän metsää sijoituksena, jota pitää hoitaa. Olen siinä mielessä aktiivinen metsänomistaja, että teetän joka vuosi toimenpiteitä. Itse hoidan vain pieniä juttuja, kuten istutuksia.

Miksi UPM:n kumppaniksi?

Tykkään henkilökohtaisesta palvelusta, sillä henkilökemioilla on minulle iso merkitys. Tunnen paikallisen kontaktin hyvin myös metsäasioiden ulkopuolelta. Usein ­marssin hänen pakeilleen ja mietimme yhdessä, mitä seuraavaksi tehtäisiin.

Kumppanuudessa parasta?

Se, että voin luottaa UPM:n toiminnan jatkuvuuteen ja turvallisuuteen. Metsäsektorilla on ollut turbulenssia, joka voi aiheuttaa stressiä.

Mitä toiveita sinulla on UPM:lle?

Haluaisin enemmän out-of-the-box-ajattelua ilmastonmuutokseen ja biotalouteen liittyen. Mitä metsässä pitäisi tehdä, jotta se voisi hyvin vielä sadan vuoden päästäkin? Tulevaisuuden haasteisiin pitäisi varautua jo nyt. Ilmasto tulee muuttumaan väistämättä enemmän tai vähemmän.

Metsässä minulle tärkeintä on:

Se, että metsä kasvaa suurin piirtein tahdottuun suuntaan. En harrasta turhaa hifistelyä. Luontoarvot ovat tärkeitä, samoin sekä isot että pienet yksityiskohdat metsässä. Joskus pysähdyn vaikkapa vanhan tervahaudan äärelle ja mietin, että tässäkin on aikanaan tehty rahaa.

 

Haastattelut on julkaistu aiemmin Metsän henki -lehdessä 4/2021.

 
Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon
Artikkeli | 6 min

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon

Lue lisää
Metsänhoitoa faktapohjalta
Artikkeli | 5 min

Metsänhoitoa faktapohjalta

Lue lisää
”Haluan olla aktiivinen metsänomistaja”
Artikkeli | 6 min

”Haluan olla aktiivinen metsänomistaja”

Lue lisää