Usein kysyttyjä kysymyksiä metsänarvolaskurista

Miten laskuri laskee puuston arvon? Kuinka luotettava arvio on? Keräsimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin metsänarvolaskurista.

Mikä kiinteistötunnus on ja mistä saan tietää oman kiinteistötunnukseni?

Kiinteistötunnuksen avulla kiinteistö pystytään yksilöimään, jotta se kyetään erottamaan kaikista muista kiinteistöistä. Saat oman kiinteistösi tilanumeron Maanmittauslaitokselta. Kiinteistötunnus on muotoa xxx-yyy-nnnn-zzzz, esimerkiksi 092-416-11-123.

Miksi UPM kysyy laskurissa nimen ja sähköpostiosoitteen?

Laskuri on myös työkalu viestintään metsänomistajan ja UPM:n välille. Kysymme käyttäjän tietoja, jotta tiedämme kenen kanssa viestimme.

 

Miten laskuri laskee tilan puuston arvon?

Laskurin arvio metsän puuston arvosta ja rakenteesta perustuu julkisesti saatavilla oleviin tietoihin.

Voiko kuka tahansa katsoa minun tilani tietoja?

Laskuri on tarkoitettu metsänomistajan oman metsän tietojen tarkasteluun. Laskurin pohjana olevat tiedot ovat julkista tietoa ja kenen tahansa saatavilla. Hankkimalla käyttöönsä kiinteistötunnuksen kuka tahansa voi saada arvion minkä tahansa kiinteistön puuston arvosta. Laskuri sisältää vain tietoja kiinteistöstä.

Kuinka luotettava arvio on?

Metsäteollisuus ry:n puutavaralajien hintatiedot päivittyvät viikoittain. Maanmittauslaitoksen tilarajat ovat ajan tasalla. Viimeisin Luonnonvarakeskuksen monilähdeinventointiaineisto julkaistiin vuonna 2015 ja sitä päivitetään säännöllisesti. Puuston arvo on siis suuntaa antava arvio, jota metsänomistaja voi tarkentaa ottamalla yhteyttä UPM:ään.

 

 

Täällä voit laskea metsäsi arvon

Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa
Artikkeli | 4 min

Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa

Lue lisää
Digitalisaatio helpottaa metsäomaisuuden hoitoa
Blogi | 2 min

Digitalisaatio helpottaa metsäomaisuuden hoitoa

Lue lisää
Metsälläni on arvo
Blogi | 11 min

Metsälläni on arvo

Lue lisää