Sahatavaraa laatutietoisille asiakkaille UPM:n Seikun sahalta Porista

Lähialueiden kuusivaltaiset päätehakkuu leimikot kiinnostavat Seikun sahalla. Siellä laadukas kuusitukki jalostuu vaativille sahatavara-asiakkaille toimitettavaksi tu. Valtaosa sahatavarasta viedään ulkomaille, joten sertifioinnilla on merkitystä.

UPM:n Seikun sahan kuusisahatavarasta noin 80 % viedään ulkomaille: pääasiassa Kiinaan, Ranskaan, Saksaan ja Lähi-Idän maihin. Niin vientiasiakkaiden kuin kotimaisten asiakkaiden laatuvaatimukset ovat tiukat. Tuotteen teknisten ominaisuuksien lisäksi vastuullinen toimintatapa ja puun alkuperä kiinnostavat asiakkaita. Usein asiakkaan vaatimus on, että tuote on valmistettu puusta, joka on hankittu FSC®-sertifioidusta metsästä.

”Seikun sahan tuotanto on pitkälle automatisoitu, moderni, tehokas ja joustava,” tehtaanjohtaja Matti Nordberg kertoo. ”Viime vuoden lopulla valmistui investointimme tukkilajitteluun, mikä parantaa tuotantotehokkuuttamme. Lajittelemme tukit röntgenillä. Röntgen paljastaa, millainen tukki on ja miten sahaamalla siitä saadaan paras lopputulos, joka täyttää asiakkaidemme laatuvaatimukset.”

Sertifioidun puun merkitys korostuu

"Asiakkaitamme ovat muun muassa huonekalutehtaat. Niiden merkittäviä asiakkaita ovat puolestaan kansainväliset huonekaluketjut, joiden myymälöistä me tavalliset kuluttajat ostamme kalusteita koteihimme", Nordberg kertoo Seikun kuusisahatavaran käyttökohteista. "Kuluttajat ovat laatutietoisia ja arvostavat vastuullista toimintaa. Siksi puun sertifiointivaatimus PEFCTM tai FSC® on meille arkipäivää. Usein FSC-sertifiointi on edellytys kaupan syntymiselle."

"Toinen merkittävät tuotteidemme käyttökohde on rakentaminen. Kuusisahatavara soveltuu hyvin sekä ulkoverhouslaudaksi että rakenteisiin", Nordberg jatkaa.

Kuusivaltaiset päätehakkuuleimikot tehtaan lähellä kiinnostavat

”Lähialueelta hankittu puu on tuoretta tehtaalle toimitettaessa ja puutoimitusten hallinta metsästä tehtaalle on myös kaukokuljetuksia helpompaa. Hyvälaatuiset kuusivaltaiset päätehakkuuleimikot Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa kiinnostavatkin meitä erityisesti”, metsäasiakaspäällikkö Jari Sulkava sanoo. ”Tukit sahataan Seikun sahalla ja kuitupuun toimitamme Rauman paperitehtaalle, missä niistä valmistetaan aikakauslehtipaperia.”

”Meillä on tällä alueella lähes 20 metsäasiakasvastaavaa ja heillä tukenaan osaava joukko metsäasiantuntijoita 10 metsäpalvelutoimistossa eli toimimme lähellä paikallisia metsänomistajia”, Sulkava jatkaa. ”Metsäasiavastaavamme kertovat mielellään sekä puunostotarpeistamme että palveluistamme, joita ovat myös sekä PEFC- että FSC-ryhmäsertifiointi (FSC C 109750). Yhteystiedot löytyvät helposti verkkopalvelustamme”

”Vaikka tämän alueen tehtaidemme raaka-aine onkin kuusi, ostamme toki myös muita puutavaralajeja”, aluejohtaja Tero Nieminen painottaa. ”Ne toimitamme UPM:n muille tehtaille, esimerkiksi Korkeakosken sahalle Juupajoella ja Kymin sellutehtaalle Kuusankoskella.”

 

Lue uutinen Seikun sahan uudesta tukkilajittelulinjasta

EM-kisoihin matkaavat taimet lähtövalmiina – urheilija Jessica Kähärä vieraili taimitarhallamme
Artikkeli | 2 min

EM-kisoihin matkaavat taimet lähtövalmiina – urheilija Jessica Kähärä vieraili taimitarhallamme

Lue lisää
Taimikonhoito on tuottoisa sijoitus
Blogi | 4 min

Taimikonhoito on tuottoisa sijoitus

Lue lisää
Ovatko metsät avain parempaan tulevaisuuteen?
Blogi | 3 min

Ovatko metsät avain parempaan tulevaisuuteen?

Lue lisää