UPM Metsä

Kokeile herkullista marjapiirakkareseptiä

Suussa sulava mustikkapiirakka syntyy, kun lisäät siihen kiilteen ja valkosuklaaraitoja. Katso resepti ja kokeile!

Kokeile herkullista marjapiirakkareseptiä

Marjapiirakka uunipellillinen

Pohja

2 munaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl pullorasvaa tai sulatettua voita tai margariinia
4 dl maitoa
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta

Täyte

n. 7 dl mustikoita 1 dl sokeria

Kiille

2,5 dl vettä 1,5 dl hyytelösokeria

Valkosuklaaraidat

60 g valkosuklaata (Tarjoiluun vaniljakastiketta)

 

1. Sekoita munat ja sokerit. Lisää rasva, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Sokeroi marjat ja ripota ne pohjalle.
2. Paista 175 asteessa n. 35 min tai kunnes piirakka on kypsä.
3. Anna piirakan jäähtyä.
4. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Kiehauta vielä. Anna aivan hetki jäähtyä ja sivele kiillettä piirakalle pullasudilla.
5. Sulata valkosuklaata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Kaada muovipussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota ohuita valkosuklaaraitoja vinottain piirakan pintaan. Anna jähmettyä. 6. Leikkaa piirakka haluamasi kokoisiksi paloiksi tarjolle

VINKKI

  • Puolesta annoksesta saat piirakan halkaisijaltaan 27–30 cm:n piirasvuokaan.
  • Kokeile myös muita marjoja tai raparperia tai omenaa. Raparperipaloja, omenaviipaleita- tai kuutioita kannattaa esikypsentää mikroaaltouunissa ennen taikinalle asettelemista.
 

 

Katso video