Tuomme metsän kotiisi – voit laittaa metsäsi kuntoon kaupungissakin

Jos asut kaukana metsäsi sijaintipaikkakunnasta etkä pysty hoitamaan metsäasioitasi siellä, sinun ei siitä huolimatta kannata jättää metsääsi hoitamatta tai kysymättä asiantuntijalta mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. Siitä maksaa sekä metsäsi että lompakkosi, ja asioiden hoitohan onnistuu yhtä helposti asuinpaikkakuntasi metsäpalvelutoimistolla.

Tässä vinkkejä, miten kannattaa edetä

  1. Tarkista yhteyshenkilöhaustamme, missä lähin metsäpalvelutoimistomme sijaitsee. Metsäammattilaisiamme työskentelee noin 120 paikkakunnalla Suomessa. Jos asut pääkaupunkiseudulla, löydät asiantuntijamme hyvien kulkuyhteyksien ääreltä Alvar Aallon katu 1:stä.
  2. Sovi tapaamisesta metsäpalvelutoimistollamme. Soita 020 416 121 tai lähetä sähköinen yhteydenottopyyntö. Toimistoillemme voit toki poiketa ilman ennakkovaraustakin.
  3. Ota tapaamiseen mukaan metsäsuunnitelma, jos sinulla on sellainen. Tilasi rekisterinumerokin riittää.
  4. Tutki yhdessä asiantuntijamme kanssa, mitä metsässäsi pitäisi tehdä ja missä järjestyksessä. Sieltä saattaa löytyä esimerkiksi yli-ikäinen kuusikko, joka vaatii pikaisia toimenpiteitä, joita ilman metsäsi arvo saattaa heikentyä. Tekemällä puukaupat voit saada sopivasti lisärahoitusta unelmiesi toteuttamiseen. Tarvittaessa metsäsi sijaintipaikkakunnalla työskentelevä asiantuntijamme käy tarkistamassa tilanteen paikan päällä metsässäsi.
  5. Hoida kiireisimmät toimenpiteet alta pois ensimmäisenä. Pidät metsäsi tuottavana ja hyväkuntoisena hoitamalla kiireisimmät asiat heti kuntoon. Vai miten toimisit omakotitalon vuotavan katon kanssa? Korjaisitko ensin katon vai hankkisitko uuden keittiön? Myös metsässä kannattaa toimia silloin, kun siellä on hoitotarvetta.

Pitkäjänteisellä työllä säästät euroja

Uudistetussa metsässä luot ensimmäisen kymmenenvuoden aikana tulevaisuuden tukkeja eli parasta ja arvokkainta puuta, mitä metsästä voi saada. Laadukkaat siemenet ja taimet ovat alku. Taimikon ja nuoren metsän hoito ajallaan takaa, että metsäsi säilyy elinvoimaisena.

Metsäasioidesi hoitoon saat apua ja neuvoja asiantuntijoiltamme. Jos itse et pysty tai ehdi hoitaa metsääsi, teemme myös kaikki tarvittavat työt puolestasi sopimuksen mukaisesti. Keskustele toiveistasi metsäasiakasvastaavamme kanssa

 

Katso video metsänomistamisen erilaisista tavoitteista

Metsänhoidon suositukset x 10
Artikkeli | 8 min

Metsänhoidon suositukset x 10

Lue lisää
UPM:n metsät ovat keskimääräistä monimuotoisempia
Artikkeli | 8 min

UPM:n metsät ovat keskimääräistä monimuotoisempia

Lue lisää
UPM Joroisten taimitarha – Innovatiivista ja kestävää metsätaloutta
Artikkeli | 2 min

UPM Joroisten taimitarha – Innovatiivista ja kestävää metsätaloutta

Lue lisää