Golfia, raveja ja konsertteja – sekä metsäasiantuntemusta

UPM:n kumppanuusasiakkaille järjestetään vuosittain useita tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan muihin metsänomistajiin sekä hyödyntämään asiantuntijoiden osaamista.

Vierumäen urheiluopistolla Heinolassa käy syksyisenä aamuna kova kuhina. UPM:n liki 70 kumppanuusasiakasta on saapunut eri puolilta Suomea golfin valtakunnalliseen kutsuvierastapahtumaan.

Valtaosa vieraista osallistuu golfkisaan, mutta reilu kymmenkunta kumppanuusasiakasta lähtee harjoitusalueelle tutustumaan lajiin golfopettaja Ville Vaimalan opastuksella.

Golfissa monelle metsänomistajalle on tärkeää luonnossa liikkuminen. Mutta tällä kertaa tavoitteena olisi pysyä poissa metsästä ja pysyä väylällä.

Oma luottohenkilö tärkeä

Yksi tapahtumaan mukaan lähteneistä on Helsingissä asuva Merja Peltonen. Hän on siskojensa kanssa tuore metsänomistaja, mutta Peltosen 90-vuotias äiti on ollut UPM:n kumppanuusasiakas vuosikymmenien ajan.

Kumppanuudessa on ollut parasta oma, paikallinen luottohenkilö, joka on auttanut monissa käytännön asioissa veroasioita myöden. Metsä sijaitsee Savonlinnassa, joten Peltonen ei itse pääse kovin usein paikan päälle.
”Äiti sanoo usein, että jos joku asia mietityttää, soita Vesalle!”

Peltoselle itselleen metsänhoito on vielä uutta, ja hän arvostaakin kumppanuusasiakkaille tarjottavaa neuvonta-apua. Tällä hetkellä mietityttää muun muassa istutusten jälkihoito.

Kumppanuustapahtumista Peltonen arvostaa sellaisia, joissa on mukana jotain aktiviteettia.
”Ja missä on tilaisuus päästä kyselemään metsänhoidon asiantuntijoilta niitä hieman hölmöjäkin kysymyksiä”, Peltonen nauraa.

Pitkäjänteistä yhteistyötä

Orivedeltä saapunutta Antti Ruissaloa kiinnostaa tapahtumat, joissa saa tietoa myös UPM:n kuulumisista ja suunnitelmista. Kumppanuusasiakkaana Ruissalo on ollut niin kauan kuin on omistanut metsää.
”Eli 25 vuotta, ja nyt olen 37-vuotias”, todellinen kanta-asiakas naureskelee.

Ruissalon mielestä kumppanuudessa parasta on kokonaisvaltainen palvelu ja asioiden pitkäjänteinen hoitaminen. Kehuja saavat myös sähköiset palvelut, joita Ruissalo on käyttänyt alusta alkaen.

Kumppanuusasiakkaiden verkkopalvelussa voi seurata omaa metsäsuunnitelmaa ja metsän kehitystä helposti.
”UPM:n erinomaiset sähköiset palvelut lisäävät metsänomistamisen tehokkuutta ja hallintaa. ”

Hyvä hinnoittelu

Jyväskyläläiselle Hanna Hauvalalle sisaruksineen siirtyi viime keväänä sukupolvenvaihdoksella metsää ja maatila – ja luonnollisesti myös UPM:n kumppanuusasiakkuus.

Sisarukset hoitavat maa- ja metsätilaa yhdessä, mutta vastuualueet on jaettu siten, että Hauvala vastaa ensisijaisesti metsätalouteen liittyvistä asioista. Tavoitteena on pitää 100 vuotta suvussa pysynyt maatila ja metsät elinvoimaisina.

Hauvalan mielestä kumppanuudesta on hyötyä muun muassa puukauppoja tehdessä.
”Kumppanuusasiakkaille on hyvä hinnoittelu ja puukauppaa on helppo tehdä. Mutta toki myös kumppaniasiakkaalla pitää olla tunne, että hän saa enemmän kuin tavallinen asiakas”, Hauvala miettii.

Hauvala on osallistunut aiemminkin kumppaneille järjestettyihin tapahtumiin, ja erityisesti golf-tapahtumat ovat mieluisia.
”Golfissa kiehtoo lajin sosiaalisuus, tässä on helppo tutustua uusiin ihmisiin.”

Monipuolisia tapahtumia

UPM:n metsäasiakaspäälliköt Jari Engström ja Jari Sulkava kertovat, että kumppanuusasiakkaille järjestetään paljon erilaisia tapahtumia, joista osa on viihteellisiä, osassa on asiapitoisempaa ohjelmaa. Asiakkaiden kanssa on käyty muun muassa raveissa, teatterissa sekä viihdekonserteissa.
”Tämä asiakasryhmä on meille äärimmäisen tärkeä, ja haluamme pitää heistä hyvää huolta.”

Lämminhenkinen golftapahtuma päättyy lounaaseen ja palkintojenjakoon Golf Paviljongissa.
”Saimme taas valtavasti kiitosta hyvin järjestetystä tapahtumasta.”

Ja vaikka aamu oli hieman sateinen, sää kirkastui ja rajut ukkoskuurot saapuivat Vierumäelle vasta iltapäivällä, kun kisa oli onnellisesti ohi ja vieraat jo lämpimän keiton äärellä.

Taimikoihin tulee jättää tarpeeksi suojatiheiköitä, Sanna sanoo
Artikkeli | 4 min

Taimikoihin tulee jättää tarpeeksi suojatiheiköitä, Sanna sanoo

Lue lisää
Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon
Artikkeli | 6 min

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon

Lue lisää
Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa
Artikkeli | 3 min

Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa

Lue lisää