Valtteri viihtyy puun parissa myös vapaa-ajalla ja työstää verstaallaan puusta monenlaisia käyttöesineitä

01/31/2021 08:26:00

Ylöjärven metsäasiakasvastaava Valtteri Vanhanen suosittelee metsänomistajia lannoittamaan metsänsä, ja avustaa mielellään eri lannoitusvaihtoehtojen puntaroimisessa. Valtteri auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Ylöjärvellä. Lue esittelyjuttu!

Kuka olet?

Hei! Olen Valtteri Vanhanen, kolmekymppinen nuori mies. Olen kotoisin Päijät-Hämeestä, ja tällä hetkellä asun vaimoni kanssa Tampereella. Aloitin Ylöjärven metsäasiakasvastaavana maaliskuussa 2020.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen aina pyrkinyt kehittämään ja haastamaan itseäni erilaisin keinoin. Kun ensimmäinen ammattini rakennusalalla ei ollut enää tarpeeksi motivoiva, lähdin hakemaan uutta suuntaa elämälleni. Mietin mielenkiintoisia vaihtoehtoja korkeakouluista, kunnes hain ja pääsin Tampereelle metsätalousinsinöörin koulutukseen. Siitä seurasi muutto Tampereelle ja neljä vuotta myöhemmin valmistuin metsätalousinsinööriksi. Minulle oli alusta asti selvää, että haluan töihin puukaupan pariin, ja erilaisten mutkien kautta päädyin UPM:lle metsäasiakasvastaavan tehtävään.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Minun silmissäni metsästä on moneksi. Metsä on ollut meille jo pitkään paikka, jossa voi rauhoittua, metsästää, marjastaa ja retkeillä. Metsä on toiminut elinkeinona, tulon lähteenä ja työpaikkana. Nykyään metsä on myös osa ratkaisua isojen globaalien ongelmien edessä. Talousmetsien kestävä ja luonto-ominaisuudet huomioon ottava käyttö voi auttaa meitä kohti parempaa tulevaisuutta.

Millainen on tyypillinen työviikkosi?

Tyypillisen työviikkoni pyrin järjestelemään niin, että aloitan ja lopetan viikon toimistolla. Maanantait ja perjantait menevätkin yleensä tietokoneen ääressä, kun taas muut päivät pyrin kiertelemään metsissä ja asiakkaiden luona. Tosin yksikään päivä tai viikko ei ole samanlainen tässä työssä, mikä onkin työni parhaita puolia.

Mikä on mottosi?

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaimmat muistoni metsästä ovat ehdottomasti muodostuneet Suomen kansallispuistoihin ja luonnonsuojelualueille aikuisiällä tehdyillä retkillä vaimoni ja ystävieni kanssa. Oli aktiviteettina sitten kalastus, telttailu tai vaellus, viihdyn niissä aina.

Myös töiden parissa metsässä kokee yhtä ja toista. Erilaiset luontokappaleiden kohtaamiset metsässä jäävät aina mieleen. Vaikutun yhä uudelleen havaitessani metsäkäynnillä taivaalla liitelevän kalasääsken tai sen jykevän pesän puun latvassa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Viihdyn puun parissa myös vapaa-ajallani. Musiikkiharrastukseni lisäksi vietän paljon aikaani verstaalla puutöiden parissa. Tykkään yhdistellä puuta ja metallia, ja verstaalla on syntynyt vuosien varrella monenlaisia käyttöesineitä pöydistä penkkeihin ja lampuista lipastoihin. Nikkarointi on erinomainen keino rauhoittua ja palautua hektisen työelämän vilskeestä.   

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Suosittelen metsänomistajia harkitsemaan oman metsänsä lannoittamista. Lannoituksella parannetaan merkittävästi metsän kasvua ja laatua, minkä myötä metsä sitoo enemmän hiilidioksidia. Lannoitus lisää yleensä myös marjasatoa. Eri lannoitustavoista ja -vaihtoehdoista kannattaa kysyä paikalliselta metsäasiakasvastaavalta.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Vanhanen Valtteri
Metsäasiakasvastaava

Vanhanen Valtteri

Lue lisää
 

Mav_valtteri_vanhanen_itsetehtypenkki.jpg

Ylöjärven metsäasiakasvastaava Valtteri palautuu hektisestä työstään puutöiden parissa verstaalla. Kuvassa Valtterin tekemä penkki.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä