Metsä on Ukko-Kasperille kuin toinen koti

10/27/2022 10:45:00

Metsäasiakasvastaava Ukko-Kasperi Koivulalle arjen kiireiden ja stressin unohtaminen on metsässä helpompaa. Suurin osa hänen vapaa-ajastaan menee metsällä ja loput kuntosalilla tai lentopallon parissa. Ukko-Kasperi auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Loimaalla ja Koski TL:ssä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Ukko-Kasperi Koivula, paljasjalkainen humppilalainen. Perheeseeni kuuluvat naisystävä sekä 2,5-vuotias dreeveri Moto.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen opiskellut ja opiskelen edelleen metsänhoitajaksi Helsingin yliopistossa. Opinnoissani viedään viimeisiä ja ainoastaan gradu uupuu. Työhistoriassani olen myynyt metsästys- ja kalastustarvikkeita, perehtynyt päästökompensaatiosertifiointeihin sekä metsälannoituksiin. Lisäksi olen toiminut toimitusvastaavana UPM Metsällä.

Metsäasiakasvastaavaksi päädyin sattuman kautta. Kesäharjoitteluni aikana UPM:lle aukesi metsäasiakasvastaavarekryjä. Ajatuksenani oli jo pitempään ollut jättää täysipäiväinen opiskelu selän taakse ja siirtyä työelämään. Metsäasiakasvastaavan paikka herätti mielenkiintoni, sillä se tarjoaa aitiopaikan metsäosaamisen kehittämiseen. 

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on minulle kuin toinen koti. Pienestä pitäen suurin osa vapaa-ajastani on mennyt metsiä kolutessa metsästyksen muodossa. Nykyäänkin vietän kaiken olemassa olevan vapaa-aikani metsällä. Metsässä minua kiinnostaa sen kauneus, turvallisuus ja hyödynnettävyys. Metsän siimeksessä arjen stressin unohtaminen on helpompaa. Turvallisuus ja hyödynnettävyys kulkevat käsi kädessä: metsästä voi löytää rauhaa tai taloudellista turvaa nopeasti muuttuvan maailman keskellä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni pitää sisällään asiakaskontaktointeja, metsäkäyntejä, asiakaspalvelua sekä aikaa asiakkaalle, jotta saan jätettyä metsänomistajalle parhaan mahdollisen kuvan sekä itsestäni että edustamastani yhtiöstä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Ei ole, vielä.

Mikä on mottosi?

Arvosta itseäsi, arvosta metsääsi.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Ensimmäinen peurakaato omalle koiralle. Se oli pitkäjänteisen työn palkinto.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Olen kiinnostunut metsästyksestä ja urheilusta. Kuten edellä on mainittu, suurin osa vapaa-ajastani menee metsällä, loput ajasta meneekin kuntosalin tai lentopallon parissa.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Hyvin hoidettu metsä on sijoitus tuleville sukupolville. Taimikonhoito ja oikea-aikaiset harvennukset turvaavat metsäomaisuutesi arvon pitkälle tulevaisuuteen itsellesi ja jälkipolville.

Ukko-Kasperi Koivula käy metsällä 2,5-vuotiaan dreeveri Moton kanssa.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Koivula Ukko-Kasperi
Metsäasiakasvastaava

Koivula Ukko-Kasperi

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

"Metsän hoito ja luonnon säästäminen eivät sulje pois toisiaan"
Uutiset | 10/27/2022 08:45:00 | 2 min

"Metsän hoito ja luonnon säästäminen eivät sulje pois toisiaan"

Lue lisää
Ville painottaa taimikonhoidon roolia metsän hyvinvoinnissa
Uutiset | 10/26/2022 05:45:00 | 2 min

Ville painottaa taimikonhoidon roolia metsän hyvinvoinnissa

Lue lisää