Toivoa kiinnostaa luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen

02/11/2021 08:26:00

Metsäasiakasvastaava Toivo Kukkonen on toiminut uransa aikana moninaisissa puunhankintaan liittyvissä työnjohto-, suunnittelu- ja asiantuntijatehtävissä. Toivo auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Outokummussa ja Polvijärvellä. Lue esittely!

Kuka olet?

Hei! Olen Toivo Kukkonen, syntynyt Pohjois-Karjalassa Nurmeksessa ja asunut Joensuussa viimeiset 16 vuotta. Olen naimisissa, ja minulla on neljä aikuista lasta ja kolme lastenlasta. Perheeseeni kuulu tiiviisti myös kolme metsästyskoiraa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Sain nykyiseen ammattiini peruskoulutuksen Kotkan metsä- ja puutalousopistolla. Ennen sitä tein suorittavaa työtä rakennuksilla ja metsässä. Nykyisellä työnantajallani ja edeltäjäyhtiöillä (Tehdaspuu Oy:llä ja Kymmene Metsä Oyj:llä) olen ollut moninaisissa puunhankintaan liittyvissä työnjohto-, suunnittelu- ja asiantuntijatehtävissä Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa sekä Päijät- ja Kanta-Hämeessä. Nykyistä toimialuettani on Outokummun pohjoispuoli ja Polvijärvi.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsät ja luonto ylipäätänsä ovat olleet tärkeitä kasvu- ja elinympäristöjä varhaisesta nuoruudesta lähtien. Nykyisin kiinnostukseni keskittyy entistä enemmän luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Ei ole olemassa tyypillistä työpäivää, sillä joka päivä syntyy enemmän tai vähemmän ennalta-arvaamattomia tapahtumia, jotka pitää selvittää parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikä on paras muisto metsästä?

Liikkuminen vanhassa mäntyvaltaisessa kangasmaametsässä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Metsästys ja kalastus ovat tärkeimmät vapaa-ajan viettotapani. Metsästyksen osalta mielenkiinto on nykyisin painottunut omien koirien toimintaan metsästystilanteissa. Saaliin saaminen ei ole useinkaan päätarkoitus – tämä koskee myös kalastusharrastustani. Omasta kunnosta huolehtiminen on iän karttumisen myötä tullut entistä tärkeämmäksi, mikä onnistuu esimerkiksi pihatöiden ja polttopuiden teon lomassa hienosti.  

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Taimikon varhaishoidot sekä kasvatushakkuut on tehtävä ajallaan.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Kukkonen Toivo
Metsäasiakasvastaava

Kukkonen Toivo

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

”Sovitut asiat tehdään ja niistä pidetään kiinni”,  kuuluu Juhan motto
Uutiset | 02/07/2021 08:26:00 | 2 min

”Sovitut asiat tehdään ja niistä pidetään kiinni”, kuuluu Juhan motto

Lue lisää
Metsäasiakasvastaava Tero viihtyy vapaa-ajallaan raivaussaha kourassa
Uutiset | 02/10/2021 08:26:00 | 2 min

Metsäasiakasvastaava Tero viihtyy vapaa-ajallaan raivaussaha kourassa

Lue lisää