Sallan parhaimmat muistot ovat pitkiltä vaelluksilta

08/25/2022 10:00:00

Metsäasiakasvastaava Salla Tanskaselle elämä on parhaimmillaan, kun päivän päätteeksi takana on paljon tallattuja kilometrejä. Salla nauttii metsänhoitotöistä, ja hänet voi löytää myös navetta- tai peltopuuhista. Hän auttaa puukaupassa ja metsänhoidossa Haapajärvellä, Kärsämäellä ja Reisjärvellä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Salla Tanskanen. Olen kotoisin Valtimolta Pohjois-Karjalasta. Nykyisin asun Haapajärvellä.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Minulle oli selkeä valinta lähteä opiskelemaan ja töihin maa- tai metsätalouspuolelle. Kotipaikkani oli maatilalla, joten arki maaseudulla on hyvinkin tuttua. Lopulta metsä veti enemmän puoleensa, ja armeijan jälkeen opiskelin metsätalousinsinööriksi Karelia-ammattikorkeakoulussa Joensuussa. Harjoittelut tein kotiseudullani metsätalousyrityksessä sekä metsänhoitoyhdistyksissä Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa. Ensimmäisessä työpaikassani työskentelin puunkorjuun parissa. Nykyään olen metsäasiakasvastaavana Haapajärven, Kärsämäen ja Reisjärven alueella.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Työtä, vapaa-aikaa ja kansallisaarretta. Metsä on vahvasti mukana elämässäni, ja arvostan Suomen metsiä ja luontoa suuresti.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Töitä tehdään maastossa ja toimistolla. Metsäasioihin on monenlaisia ratkaisuja ja parasta on niiden suunnittelu yhdessä metsänomistajien kanssa.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Perhepiirissäni on metsänomistajia, joten pääsen onneksi metsänhoitoa tekemään, vaikkei minulla vielä omaa metsää olekaan. Tärkeimmät työt ovat totta kai taimikonhoitotöitä: taimikon varhaisperkausta ja harvennusta sekä heinäystä.

Mikä on mottosi?

Ei mitään hätää niin kauan kuin tuuli männynlatvoja heiluttaa.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Parhaimmat muistot ovat jääneet pitkiltä vaelluksilta ja metsästysreissuilta. Parasta on, kun pitkän päivän päätteeksi takana on paljon kilometrejä, päällimmäisenä mielessä hienot maisemat ja riistatilanteet, ruoka maistuu ansaitulta ja luonnon rauhassa uni tulee saman tien.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Tykkään kestävyyslajeista. Hiihdän, lenkkeilen ja pyöräilen. Olisi mukava harrastaa myös suunnistusta useammin kuin satunnaisesti. Metsästän pienriistaa ja pyrin käymään metsätaitokisoissa aina kun mahdollista. Tarjoudun mielelläni ystävien ja perheen avuksi puusavottaan ja metsänhoitohommiin kuin myös muistin virkistykseksi navetta- ja peltotöihin. Eläimistä sydäntä lähelläni ovat erityisesti koirat ja hevoset.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Taimikoita on tärkeää pitää silmällä. Hoitorästejä syntyy helpommin kuin arvaakaan, sillä otollisin ajankohta on ohi yhdessä tai kahdessa kasvukaudessa. Monilla metsänomistajilla saha kyllä pysyy kädessä, muttei kannata liioitella oman ajan riittävyyttä. Tekipä itse tai ostipa palveluna, taimikonhoito on selkeästi edullisempaa oikea-aikaisesti tehtynä.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Tanskanen Salla
Metsäasiakasvastaava

Tanskanen Salla

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä