Metsä on Pinjalle paikka rauhoittua

08/11/2022 12:00:00

Metsäasiakasvastaava Pinja Partinen liikkuu paljon luonnossa paitsi töissä, myös vapaa-ajallaan. Geokätköilyharrastus on vienyt hänet hienoihin luontokohteisiin, joista hän ei olisi muuten edes tiennyt. Pinja auttaa puukaupassa ja metsänhoidossa Ruokolahdella, Puumalassa, Savonlinnassa, Sulkavalla ja Imatralla. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Pinja Partinen ja kotoisin Ruokolahdelta. Tällä hetkellä asustelen avopuolisoni kanssa Lappeenrannassa. Kotitilamme sijaitsee kuitenkin Ruokolahdella ja vietän myös siellä aikaani, etenkin nyt, kun myös työni ovat Ruokolahdella.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Luonto on aina ollut lähellä sydäntäni. Olen kasvanut lähellä luontoa, ja isäni on maa- ja metsätalousyrittäjä, joten metsäalalle lähteminen oli minulle luonnollinen jatkumo. Vapaudet päivien suunnittelussa ovat myös hyvä lisä. Opiskelin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Mikkelin kampuksella ja valmistuin viime keväänä. Olen ollut kahtena kesänä UPM:llä harjoittelussa. Viimeisimmässä harjoittelussa olin logistiikka- ja operaatiopuolella.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on minulle paikka rauhoittua. Siellä kulkeminen ja retkeily rentouttaa. Olen aina liikkunut metsässä, ja haluan asua lähellä sitä. Luonnonantimien kerääminen on myös antoisaa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tässä työssä ei ole kahta samanlaista työpäivää. Monesti olen osan päivästä toimistolla ja osan metsässä. Usein on myös pelkkiä toimistopäiviä, jolloin suunnittelen muun muassa puukauppoja sekä metsänhoitotöitä. Välillä pääsen myös Saimaalle, sillä minun alueellani on paljon saaristoa. Saaripäivinä menemme asiakkaan luokse yleensä UPM:n moottoriveneellä. Joihinkin saariin pääsee myös lossilla. Ne ovat hieman erilaisia maastopäiviä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itselläni ei vielä ole, mutta isälläni on. Olen päässyt metsähommiin mukaan pienestä pitäen. Viimeisimpänä metsitimme pellon koivulle viime keväänä. Myös raivaushommat ovat tuttuja, ja traktorin kyydissä tuli istuttua pienenä paljon.

Mikä on mottosi?

Jokaisella pilvellä on hopeareunus.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Metsään liittyy niin paljon muistoja, että minulla ei ehkä ole yhtä yksittäistä. Hauska tarina kuitenkin oli, kun olimme talvella perheen kanssa metsässä nuotiolla. Meidän piti siskopuoleni kanssa käydä hakemassa isäni moottorisaha erään kuusen juurelta. Oli pimeä talvi-ilta ja lähdimme nuotiopaikalta ajokoiramme kanssa etsimään sahaa. Jonkin ajan kuluttua huomasimme, että olemme eksyksissä. Nuotion valokaan ei enää kajastanut luoksemme. Jonkin aikaa pyörittyämme löysimme kuitenkin takaisin nuotiolle, ja sahakin oli mukanamme. Koiramme varmaan ihmetteli, miksi emme menneet jo aikaisemmin takaisin nuotiolle makkaroiden luokse.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Tykkään liikkua paljon luonnossa myös vapaa-ajalla. Retkeilen sekä tykkään tutustua uusiin paikkoihin ja nähtävyyksiin ihan täällä koti-Suomessakin. Geokätköilyn kautta olemme avopuolisoni kanssa päässeet näkemään paljon hienoja luontokohteita, joista emme muuten olisi tienneet. Käyn myös kuntosalilla sekä teen käsitöitä ja muita pieniä projekteja, kuten metsästän antiikkisia huonekaluja.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsää kannattaa hoitaa ajallaan. Ilmastonmuutoksen nostaessa päätään myrsky- ja hyönteistuhot lisääntyvät, joten on tärkeää hoitaa sekä käsitellä metsää oikea-aikaisesti. Esimerkiksi kirjanpainajat tykkäävät vanhasta ja heikentyneestä kuusikosta. Ennaltaehkäisy on siis paras torjuntakeino.

 

Pinja Partinen pitää metsässä liikkumisesta. Retkeily on vienyt hänet hienoihin luontokohteisiin, joista hän ei olisi muuten edes tiennyt. Tässä hän on vaellusreissulla Repovedellä.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Partinen Pinja
Metsäasiakasvastaava

Partinen Pinja

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä