Perttu muistuttaa riistanhoidon tärkeydestä

10/24/2022 07:45:00

Riistanhoito on hyvä muistaa yhtenä metsänhoidon osa-alueena, metsäasiakasvastaava Perttu Kärki huomauttaa. Perttu viihtyy metsässä paitsi töissä myös vapaa-ajallaan esimerkiksi metsästysreissuilla. Perttu auttaa puukaupassa ja metsänhoidossa Joensuussa. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Perttu Kärki, ja olen kotoisin Lieksasta. Nykyisin asun perheeni kanssa Kontiolahdella. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja seitsemän lasta.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelen Karelia-ammattikorkeakoulussa metsätalousinsinööriksi viimeistä vuotta. Tulin keväällä 2022 kesätöihin UPM:lle, ja tällä tiellä olen edelleenkin. Olen niin sanottu alanvaihtaja, ja aikaisempi työurani liittyy rakennus- ja maanrakennusalan eri osa-alueisiin, niin yrittäjänä kuin työntekijänä.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on kuulunut elämääni jo varhaisesta lapsuudesta saakka. Vanhempien kanssa lapsuudessa tehdyt marjastusreissut vaihtuivat teini-ikäisenä metsästykseen ja kalastukseen. Metsä on minulle tänä päivänä rentoutumisen ja virkistymisen paikka.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäivät ovat vaihtelevia. Päiviin kuuluu asiakastapaamisia toimistolla tai metsässä, puukaupantekoa ja metsäpalveluiden myyntiä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla on Kontiolahdella maa- ja metsätila, jota hoidan itse.

Mikä on mottosi?

Huumorilla mennään.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Parhaat muistot metsästä liittyvät syksyisiin pakkasaamuihin tervastulilla Lapin kairoilla sekä metsänkuninkaan eli karhun kanssa tapahtuneisiin kohtaamisiin eri tilanteissa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikani kuluu paljolti metsästyksen parissa ja metsästyskoirien kanssa touhutessa. Myös omien lasten kanssa touhuaminen kuuluu jokaiseen päivään. Vanhemmat lapset kulkevatkin jo mukana metsästysreissuilla. Erilaiset pallopelit, kuten salibandy, on myös tärkeä harrastus.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Hoitakaa taimikot ja ensiharvennukset hyvissä ajoin. Metsänhoidossa on hyvä muistaa myös riistanhoito yhtenä osa-alueena.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Kärki Perttu
Metsäasiakasvastaava

Kärki Perttu

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

”Hyvä suunnittelu on avainasemassa metsänhoidossa”, Kaspar muistuttaa
Uutiset | 10/20/2022 07:45:00 | 2 min

”Hyvä suunnittelu on avainasemassa metsänhoidossa”, Kaspar muistuttaa

Lue lisää
”Metsä on minulle henkireikä”, Riku sanoo
Uutiset | 10/20/2022 07:40:00 | 2 min

”Metsä on minulle henkireikä”, Riku sanoo

Lue lisää