Mikko on monipuolinen liikkuja ja tottunut tekemään metsätöitä pienestä pitäen

02/09/2021 08:26:00

Metsäasiakasvastaava Mikko Kakkonen on kotoisin maaseutupitäjästä ja hänelle metsä on aina tarkoittanut toimeentuloa. Mikko auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Kouvolassa ja Iitissä. Lue esittelyjuttu!

Kuka olet?

Hei! Olen Mikko Kakkonen, kotoisin Itä-Suomesta Kiihtelysvaarasta. Asun Nastolassa, ja perheeseeni kuuluu avovaimo sekä kolme aikuista tytärtä, jotka asuvat omillaan.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Hain metsäasiakasvastaavaksi, koska aikaisempi metsätalousasiantuntijan toimenkuvani lakkautettiin. Metsäkouluni olen käynyt Joensuussa. Koulun jälkeen olin vuoden rauhanturvajoukoissa Libanonissa.

Ensimmäinen metsätoimihenkilön työpaikkani oli Suomenniemellä Tehdaspuulla, jonne pääsin heti rauhanturvajoukoista kotiuduttuani syksyllä 1989.  Vappuna 1996, kun UPM perustettiin, sain siirron Nastolaan, jossa asun edelleenkin. Toimihenkilön töitä olen tehnyt yli 30 vuotta ja olen ollut kaikissa kenttätoimihenkilön tehtävissä: logistiikassa, ostossa ja metsätaloudessa.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen kotoisin pienestä maaseutupitäjästä ja olen tottunut tekemään metsätöitä pienestä pitäen. Metsä on merkinnyt aina toimeentuloa ja olen aina tykännyt kulkea metsässä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillistä työpäivää ei ole, sillä jokainen päivä on erilainen. Käyn läpi sähköpostit, teen metsäkäyntejä ja laadin hakkuu- ja metsänhoitotarjouksia.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itselläni ei ole metsää. 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla harrastan liikuntaa: hiihtoa, patikointia, kävelyä, pyöräilyä ja rullaluistelua sekä pari kertaa viikossa käyn kuntosalilla.  Marjastusta ja sienestystä harrastan myös sekä pienriistan metsästystä harvakseltaan. Mökkeilystä ja matkustelusta tykkään myöskin. Mökkeilyn yhteydessä tulee harrastettua verkko- sekä uistelukalastusta.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsänhoitotyöt ja hakkuut kannattaa tehdä ajallaan.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Kakkonen Mikko
Metsäasiakasvastaava

Kakkonen Mikko

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Vapaa-ajallaan Mia-Maria liikkuu luonnossa ja kalastaa
Uutiset | 02/03/2021 08:26:00 | 2 min

Vapaa-ajallaan Mia-Maria liikkuu luonnossa ja kalastaa

Lue lisää