Metsä on sijoitus, jota kannattaa hoitaa, Mika muistuttaa

08/30/2023 23:30:00

Metsäasiakasvastaava Mika Hyötyläinen päätyi alalle jo nuorena. Hän teki kesäisin raivaustöitä kotitilallaan, opiskeli välissä LVI-asentajaksi, mutta lopulta lähti opiskelemaan metsäalaa ja valmistui metsätalousinsinööriksi. Metsä on hänelle paitsi työpaikka, myös paikka, jossa rentoutua ulkoilun ja marjastuksen merkeissä. Mika muistuttaa, että metsän hoitotoimenpiteet kannattaa tehdä ajallaan, eikä tyhmiä kysymyksiä ole. Mika auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Juvalla. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Mika Hyötyläinen. Olen kotoisin Mikkelistä, missä myös asun. Perheeseeni kuuluvat avopuoliso ja varsin pian myös pieni perheenlisäys. 

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Päädyin metsäalalle nuorena. Metsätöistä erityisesti raivaussahatyöt alkoivat kiinnostaa yläasteiässä, joita pääsi kotitilalla tekemään aina, kun halusi. Ammattikouluaikaan koulutukseksi kuitenkin valikoitui LVI-asentajan koulutus. Ammattikoulun ohessa kesä meni raivaussahatöissä ja ammatillisen koulutuksen jälkeen päädyin rakennustöiden kautta raivaamaan ja istuttamaan metsää työkseni. Useamman metsurivuoden jälkeen päätin lähteä opiskelemaan metsäalaa, ja koulutukseksi valikoitui metsätalousinsinöörin koulutus Mikkelissä. Opiskelun jälkeen hain töihin UPM:lle. Aloitin työt Juvan toimistolla huhtikuun lopussa.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on vetänyt minua puoleensa jo pienestä pitäen, sillä se on tullut tutuksi kotitilan kautta. Myöhemmin metsästä on tullut myös muunlainen rentoutumispaikka ulkoilun, marjastuksen ja sienestyksen merkeissä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni alkaa isolla kupillisella kahvia ja jutustelulla työkavereiden kanssa. Sen jälkeen on joko paperitöitä tarjousten parissa, tai sovittuja asiakaskäyntejä ja muita metsäkäyntejä.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Vastuullisuutta on monenlaista. Metsänomistajien neuvominen heidän metsäasioissaan on yksi vastuu, joka on mielestäni tärkeää, jotta jokaisen tarpeet tulisi täytetyksi. Tietenkin metsien käyttö ja luonnonmonimuotoisuuden huomioiminen on yksi monista ja tärkeistä vastuista.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla ei ole tällä hetkellä metsää, mutta toivottavasti tulevaisuudessa on.

Mikä on mottosi?

Asioilla on tapana järjestyä.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Minulla ei ole yksittäistä muistoa, mutta esimerkiksi hienon maiseman tai jonkin oudon asian näkeminen jää kyllä mieleen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aika on kulunut reilun vuoden melko tiiviisti taloa remontoidessa, pihatöitä tehden ja kavereita tavaten.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsä on sijoitus, jota kannattaa hoitaa ja tehdä toimenpiteet ajallaan, eikä tyhmiä kysymyksiä ole.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Hyötyläinen Mika
Metsäasiakasvastaava

Hyötyläinen Mika

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

”Parasta on nähdä omien kättensä jäljet”, Johanna sanoo
Uutiset | 08/29/2023 23:30:00 | 3 min

”Parasta on nähdä omien kättensä jäljet”, Johanna sanoo

Lue lisää