Vapaa-ajallaan Mia-Maria liikkuu luonnossa ja kalastaa

02/03/2021 08:26:00

Metsäasiakasvastaava Mia-Maria Huovinen on touhunnut koko ikänsä metsän parissa. Metsät ja luonto ovat iso osa Mia-Marian vapaa-aikaa. Mia-Maria auttaa metsäasioissa Helsingin alueella asuvia metsänomistajia. Lue esittelyjuttu!

Kuka olet?

Olen Mia-Maria Huovinen. Olen alun perin kotoisin Hangosta, mutta nykyään asun Lohjalla.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin metsätalousinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulussa, ja valmistuin sieltä keväällä 2018. Metsäalan opintoihin päädyin niiden monipuolisuuden vuoksi. Valmistumiseni jälkeen olin UPM:llä kesän harjoittelijana puunhankinnassa ja sitä kautta vahvistui haluni päästä juuri metsäasiakasvastaavan tehtäviin. Työskentelen UPM Metsän Helsingin metsäpalvelutoimistossa. 

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsässä ja luonnossa liikkuminen on ollut osa elämääni lapsuudesta asti. Metsä on monipuolinen ympäristö ja siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Kulkeminen metsässä tuo vapauden tunnetta ja rauhoittaa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aamuni aloitan sähköpostien lukemisella ja tarkastamalla kalenteriin merkityt tapaamiset ja muut asiat. Tyypilliseen työpäivääni sisältyy muun muassa tapaamisia ja puheluita metsänomistajien kanssa. Tämän lisäksi minuun voi törmätä erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, joita järjestämme.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Tällä hetkellä en omista metsää.

Mikä on mottosi?

Ei kysyvä tieltä eksy.

Mikä on paras muisto metsästä?

Metsästä on valtavasti hyviä muistoja, joten parasta muistoa on vaikea valita. Itselleni tärkeitä muistoja ovat kuitenkin isovanhempien kanssa tehdyt retket marjametsään.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Pidän ulkoilusta ja luonnossa liikkumisesta. Harrastuksiini kuuluu myös kalastus sekä marjastus ja sienestys. Myös ruuanlaitto ja lukeminen ovat lähellä sydäntäni.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Hyvin hoidettu metsä kasvaa ja voi hyvin. Jos oman metsän tilanne askarruttaa, ota rohkeasti yhteyttä alan ammattilaiseen.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Pajunen Mia-Maria
Metsäasiakasvastaava

Pajunen Mia-Maria

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Valtteri viihtyy puun parissa myös vapaa-ajalla ja työstää verstaallaan puusta monenlaisia käyttöesineitä
Uutiset | 01/31/2021 08:26:00 | 4 min

Valtteri viihtyy puun parissa myös vapaa-ajalla ja työstää verstaallaan puusta monenlaisia käyttöesineitä

Lue lisää