Matin vinkki: ” Metsäsuunnitelma on jokaiselle metsänomistajalle oiva apuväline”

02/28/2021 07:26:00

Metsäasiakasvastaava Matti Turkaman mielestä asiat kannattaa tehdä kerralla kunnolla. Matti on toiminut pitkään erilaisissa metsätalouden ja maankäytön tehtävissä ja auttaa nyt metsäasioissa pääkaupunkiseudun metsänomistajia. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Matti Turkama ja kotoisin Helsingistä.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Nuorena oli selvää, että hakeutuisin luonnonvara-alalle. Sattuman kautta päädyin opiskelemaan metsätiedettä, mikä osoittautui itselleni sopivaksi ja mielekkääksi alaksi. UPM Metsällä olen toiminut 15 vuoden aikana erilaisissa metsätalouden ja maankäytön asiantuntija- ja esimiestehtävissä Kajaanissa, Tampereella ja Valkeakoskella.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Vietän mielelläni aikaa metsässä. Hyötyliikuntaa saa keräilyn ja metsästyksen ohessa ja samalla mieli virkistyy. Joskus on mukava vain kuljeskella uusissa paikoissa ilman sen kummempaa tarkoitusta. Silloin voi löytää odottamatta jonkin mielenkiintoisen tai tunnelmallisen paikan tai vaikkapa otollisen kohteen syksyn sieniretkelle.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillisesti suunnittelen työpäiväni etukäteen. Aamulla vilkaisen postini kiireellisten asioiden varalta. Päiväni sisältää tavallisesti toimistotöitä ja asiakaskohtaamisia.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itselläni ei ole metsää, mutta lähipiirissäni on, ja tarvittaessa onkin mukava auttaa metsätöissä reilusti kädet pihkassa.

Mikä on mottosi?

Kannattaa tehdä kerralla kunnolla.

Mikä on paras muisto metsästä?

Hyviä muistoja on monta ja monenlaisia. Mieleenpainuva on ollut muun muassa eräs kylmä talvi, kun teimme vaneritukkia hankintana. Siitä jäi lämmin muisto.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vuodenajat ovat mahtavia ja jaksottavat tekemistä kivasti. Esimerkiksi keväällä aloitan kasvimaan laittamisen ja loppuvuodesta onkin sitten metsästyksen vuoro.  Mieluisia liikkumismuotoja ovat hiihto ja uinti.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsäsuunnitelma on jokaiselle metsänomistajalle oiva apuväline. Sen avulla on helppo ennakoida tulevia toimenpiteitä ja huolehtia metsävarallisuutensa hyvinvoinnista. Hoitotyöt kannattaa tehdä aina ajallaan.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Turkama Matti
Avainasiakaspäällikkö / Key Account Manager

Turkama Matti

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Kouvolaan juurtunut metsien mies Aleksi harrastaa airsoftaamista vapaa-ajallaan
Uutiset | 02/26/2021 08:26:00 | 2 min

Kouvolaan juurtunut metsien mies Aleksi harrastaa airsoftaamista vapaa-ajallaan

Lue lisää
”Mettäs pärijää aina”, kuuluu Jannen motto
Uutiset | 02/18/2021 08:26:00 | 3 min

”Mettäs pärijää aina”, kuuluu Jannen motto

Lue lisää