”Onnistunut taimikon perustaminen on avain tuottavaan tukkimetsään”

03/12/2023 23:00:00

Metsäasiakasvastaava Markus Söderlund iloitsee metsänomistajien myönteisestä asenteesta vastuulliseen metsien käyttöön. Hän korostaa hyvän suunnittelun merkitystä metsien kestävässä käytössä ja metsän hoidon tärkeyttä erityisesti nuorissa metsissä. Markus auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Mäntsälässä, Pukkilassa, Pornaisissa ja Myrskylässä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Markus Söderlund, ja olen kotoisin Maskusta, jossa olen viettänyt koko nuoruuteni. Muutin pääkaupunkiseudulle uuden työn perässä.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Kiinnostukseni metsään on herännyt lapsuuden partio- ja ulkoiluharrastusten myötä, ja siitä intoutuneena päätin lähteä opiskelemaan metsätalousinsinööriksi Joensuuhun. Valmistumisen jälkeen olen tehnyt monenlaisia metsäalan töitä Turun seudulla, ja nyt pääkaupunkiseudulle muuton myötä sain tilaisuuden aloittaa metsäasiakasvastaavan työssä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillistä työpäivää ei oikein olekaan, mutta liikun paljon metsissä ja asiakkaiden luona, toisinaan taas toimistotöissä menee päivä tai pari.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Vastuullisessa metsien käytössä pitää ottaa huomioon monia näkökulmia. Hyvä suunnittelu on avainasemassa ja onneksi nykyään on paljon eri tahoilta tulevia suosituksia ja ohjeistuksia, joiden avulla varmistetaan metsien kestävä ja vastuullinen käyttö. Myönteinen asenne vastuulliseen metsien käyttöön on mielestäni lisääntynyt viime vuosina paljon myös metsänomistajien keskuudessa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikani vietän monesti ulkoillen. Olen pitkään harrastanut purjehdusta, ja nykyisin olen lisäksi innostunut melonnasta ja retkiluistelusta.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsien hoidon tärkeys korostuu nuorissa metsissä. Päätehakkuun jälkeen hyvin onnistunut taimikon perustaminen ja sen kasvukunnossa pitäminen oikea-aikaisella taimikonhoidolla ovat avaimet laadukkaaseen ja tuottavaan tukkimetsään.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Söderlund Markus
Metsäasiakasvastaava

Söderlund Markus

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Älä viivyttele metsänhoidon kanssa, Eetu neuvoo
Uutiset | 03/09/2023 23:00:00 | 2 min

Älä viivyttele metsänhoidon kanssa, Eetu neuvoo

Lue lisää
Tomin motto toimii vinkkinä metsänomistajille: ”Kysyvä ei tieltä eksy”
Uutiset | 03/08/2023 08:00:00 | 4 min

Tomin motto toimii vinkkinä metsänomistajille: ”Kysyvä ei tieltä eksy”

Lue lisää