Jukka tietää mikä on tuottavan metsätalouden perusta: oikein ajoitettu taimikonhoito

11/02/2021 08:26:00

Metsäasiakasvastaava Jukka Karjalainen kirjoittaa vapaa-ajallaan runoja ja pyörittää vaimonsa kanssa ikäihmisten perhekotia. Työkseen Jukka auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Konnevedellä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Jukka Karjalainen, syntynyt ja viettänyt lapsuuteni Taivalkoskella, eli Koillismaan kairojen kasvatti. Metsätalouden opin kävin hankkimassa itselleni Rovaniemeltä, Hirvaan metsäopistolta. Työurani ajan, eli reilut 20 vuotta, olen ollut keskisuomalainen. Asun perheeni kanssa Hankasalmella.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen tehnyt yli 20-vuotisen työurani aikana hyvin monipuolisia tehtäviä UPM:llä. Olin 2000-luvun alkuvuosina mukana kehittämässä UPM:n energiapuun hankintaa. Se oli mielenkiintoinen ja nopeasti kehittyvä toimiala, jolle oli kiva antaa oma panoksensa. Metsäasiakasvastaavana olen ollut jo yli vuosikymmenen. Tein keikan metsätalouden suunnittelun parissa ja palasin takaisin metsäasiakkuuksien pariin.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on aina ollut minulle toinen kotini. Lapsuudenkotini oli metsien ja vesien ympäröimä. Ihan pienestä pojasta lähtien olen ollut mukana metsästämässä, kalastamassa ja porotalouden töissä.

Oman kotini olen myös saanut hankittua metsien ja vesien ääreltä. Metsä ja sen tarjoamat aineelliset tuotteet ja aineettomat elämykset ovat syvä osa omaa identiteettiäni. Me emme lähde harrastamaan metsään, vaan asumme metsän keskellä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäivät ovat hyvin vaihtelevia, mutta yleensä aamulla teen toimistotöitä ja aamupäivän aikana lähden sopimilleni asiakaskäynneille maastoon tai asiakkaan kotiin.

Onko sinulla itselläsi metsää?

En omista itse metsää.

Mikä on mottosi?

Jokaisessa päivässä on jotain kaunista.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaat muistot liittyvät vapaa-aikaan, metsästykseen ja marjastukseen. Lapseni ovat myös kiinnostuneet luontoharrastuksista.

Mitä teet vapaa-ajallasi?  

Monipuolista kuntoliikuntaa pallopelien ja lenkkeilyn sekä hiihdon muodossa. Syksyisin minut löytää metsästämästä hirviä tai jäniksiä.

Vaimoni työ on myös iso osa vapaa-aikaani. Hänellä on ikäihmisten perhekoti, joten meillä kotona käy omaishoidon lomien aikana vanhuksia. Heidän hyvinvoinnistaan huolehtiminen on osa koko meidän perheemme vapaa-aikaa.

Mielelläni vietän aikaa myös Etelä-Konneveden rannalla mökillä ja kirjoittelen omaksi ilokseni runoja mökin terassilla.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Tuottavan metsätalouden perusta on oikea-aikainen taimikonhoito.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Karjalainen Jukka
Metsäasiakasvastaava

Karjalainen Jukka

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

”Kun tehdään, niin tehdään kunnolla!” lupaa Hannu
Uutiset | 11/01/2021 08:26:00 | 2 min

”Kun tehdään, niin tehdään kunnolla!” lupaa Hannu

Lue lisää