”Tyvestä puuhun noustaan”, kuuluu Ilkan motto

09/13/2021 07:26:00

Metsäasiakasvastaava Ilkka Koivu päätyi metsäalalle metsäisten harrastustensa innoittamana. Ilkka auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Kouvolassa ja Iitissä. Lue esittely!

Kuka olet?

Hei, olen Ilkka Koivu. Olen kotoisin Haminasta ja asun nykyään Lahdessa avopuolisoni kanssa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa vuosina 2015-2019 metsätalousinsinööriksi. Olen ollut töissä aikaisemmin sahalla sekä metsänhoitoyhdistyksessä metsäasiantuntijana. Toimialueeseeni kuuluu Kouvola (Elimäki, Koria, Kuusankoski) ja Iitti (12-tien eteläpuoli, Lyöttilä).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen viettänyt läpi elämäni paljon aikaa metsässä. Harrastukseni, suunnistus, hiihto ja metsästys, ovat ohjanneet minut tälle alalle. Metsä on minulle kotoisa paikka ja siellä pystyn rauhoittumaan ja irtautumaan arjen kiireistä. Metsässä kulkiessa tulee havainnoitua paljon erilaisia asioita. Jokaisesta metsästä löytyy aina jotain mielenkiintoista ja erikoista.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni koostuu tasaisesti toimisto- sekä maastotöistä. Metsänhoitoon ja puukauppaan liittyvät työtehtäväni ovat hyvinkin vaihtelevia. Maastossa tulee käveltyä sekä metsänomistajien kanssa että yksin metsätilan tilannetta kartoittamassa.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Ei ole. Isälläni on pieni metsätila, jonka olen ottanut opintojen alettua vastuulleni. Olemme alustavasti miettineet sukupolvenvaihdosta.

Mikä on mottosi?

Tyvestä puuhun noustaan.

Mikä on paras muisto metsästä?

Yksittäistä muistoa en pysty nimeämään, mutta parhaiten jää mieleen eri vuodenaikojen hienoudet. Kevättalven hankikanto, lehtien puhkeaminen, kesäiltojen auringonlaskut ja syksyn värit.

Mitä teet vapaa-ajallasi?  

Luen, pelaan jääkiekkoa, suunnistan, hiihdän ja metsästän.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsäasioiden kanssa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Ongelmallisia kohteita ei kannata jättää odottelemaan parempia aikoja, vaan neuvoa kysymällä tai työhön tarttumalla asiat korjaantuvat paremmin. Kun mietit omia tavoitteitasi ja metsäsi tulevaisuutta, kannattaa kysyä metsäasiantuntijan mielipidettä ja neuvoja. Metsässä muutokset tapahtuvat pitkällä aikajänteellä, joten suunnittelu ja oikeat toimet ovat tärkeitä halutun lopputuloksen saamiseksi.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Koivu Ilkka
Metsäasiakasvastaava

Koivu Ilkka

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Jensille metsä on sekä työpaikka että paikka rentoutumiseen
Uutiset | 08/18/2021 07:26:00 | 2 min

Jensille metsä on sekä työpaikka että paikka rentoutumiseen

Lue lisää
Aleksi kuuntelee metsänomistajien toiveita ja arvoja tarkalla korvalla
Uutiset | 08/23/2021 07:26:00 | 4 min

Aleksi kuuntelee metsänomistajien toiveita ja arvoja tarkalla korvalla

Lue lisää