Ilkka nauttii työnsä monipuolisuudesta

10/18/2022 07:30:00

Metsäasiakasvastaava Ilkka Koivisto sai ensikosketuksen metsäalaan jo varhain lapsena istuessaan kummisetänsä tukkirekan kyydissä. Ilkka nauttii yhteydenpidosta asiakkaiden kanssa ja siitä, kun mikään työpäivä ei ole samanlainen toisen kanssa. Ilkka auttaa puukaupassa ja metsänhoidossa Lopella. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Ilkka, 30, ja olen kotoisin Riihimäeltä. Asun yhdessä kihlattuni kanssa Lopen Launosissa. Samaan talouteen kuuluu myös pieni lemmikkikani.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Valmistuin keväällä 2015 metsätalousinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulusta. Sen jälkeen pääsin heti harjoittelijaksi UPM:lle Tampereelle. Kyseisen harjoittelun jälkeen minulle avautui hieno mahdollisuus päästä vastaamaan pienen loppilaisen mäntysahan puunhankinnasta. Niissä tehtävissä kului seitsemän kehityksen ja ammatillisen kasvun vuotta. Kunnes kesällä 2022 avautui uusi hieno mahdollisuus päästä kehittämään itseäni ammatillisesti uudessa toimintaympäristössä ja vieläpä ihan kotikonnuilla!

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä merkitsee minulle hyvin paljon, sekä elantoa että rauhoittavaa vapaa-ajan viettopaikkaa. Jo varhain lapsena sain ensikosketuksen metsäalaan istumalla kummisedän hakkuukoneen ja tukkirekan kyydissä. Naapurin lasten kanssa myös leikittiin paljon metsässä, jäädytimme esimerkiksi luistinradan metsälammelle.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Sehän tässä työssä parasta on, että mikään päivä ei ole samanlainen. Työpäivät ja -viikot pitävät sisällään hyvin monipuolisesti erilaisia tehtäviä niin toimistolla kuin maastossakin. Yhteydenpito asiakkaiden kanssa on kuitenkin se, mikä on koko ajan toiminnan keskiössä, tapahtui se sitten millä tavalla tahansa. 

Onko sinulla itselläsi metsää?

En omista metsää tällä hetkellä, mutta haaveenani olisi kyllä joskus saada oma metsätila. Lähipiirissäni on metsänomistajia, joille koetan antaa vinkkejä metsänhoitoon liittyen ja muutenkin olla avuksi metsänhoidossa mahdollisuuksien mukaan.

Mikä on mottosi?

Jos et koskaan ota ensimmäistä askelta, et pääse eteenpäin.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Yksi hienoimmista muistoistani on, kun olimme perheen kanssa lohensoudussa Muonionjoella paikalliseen oppaan kanssa. Hän teki meille tauolla rantamaastossa nuotiolla erittäin maukasta lohikeittoa. Se jos mikä oli mieleenpainuva elämys!

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Myös vapaa-aikanani tykkään tehdä monipuolisesti eri aktiviteetteja, minulle tärkeimpien ihmisten seurassa. Luonto, urheilu ja musiikki ovat tärkeitä elementtejä vapaa-ajallani. Mökkeily ja kalastus ovat lähellä sydäntäni. Harrastan myös salibandya, ja seuraan aktiivisesti Hämeenlinnan Pallokerhon ja Real Madridin otteluita. Käyn melko säännöllisesti myös Apulannan keikoilla ja soitan vähän kitaraakin, omaksi ilokseni. Harrastukset tasapainottavat mukavasti arkea. 

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Oikea-aikaiset toimenpiteet ovat avain kannattavaan metsätalouteen!

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Koivisto Ilkka
Metsäasiakasvastaava

Koivisto Ilkka

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Asla-Matias tykkää työstä, jossa näkyy oman käden jäljet
Uutiset | 10/13/2022 08:00:00 | 2 min

Asla-Matias tykkää työstä, jossa näkyy oman käden jäljet

Lue lisää
”Metsä on hyvä paikka kerätä energiaa”, tietää Oskari
Uutiset | 10/10/2022 11:40:00 | 2 min

”Metsä on hyvä paikka kerätä energiaa”, tietää Oskari

Lue lisää