Hoitotöitä ei kannata laiminlyödä, Ilari muistuttaa

04/26/2023 22:00:00

Metsäala tuntui metsäasiakasvastaava Ilari Mustalle luontevalta, sillä metsänhoitotyöt olivat tulleet hänelle tutuiksi jo ennen alalle opiskelua. Vapaa-ajallaan hän hoitaa isänsä kanssa sukutilaa Ylä-Kainuussa, ja haaveissa on hankkia lisää metsää. Ilari kehottaa aina ottamaan yhteyttä ammattilaiseen, jos jokin mietityttää metsässä. Ilari auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Liperissä ja Outokummussa. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Ilari Musta. Asun nykyisin Joensuussa, ja olen kotoisin Pirkanmaalta.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Suvussani on metsää, joten metsänhoitotyöt ja konetyöt metsässä ovat tulleet tutuiksi jo ennen alalle opiskelua. Metsäala tuntui itselle luontevalta. Opiskelin Joensuussa metsätalousinsinööriksi. Valmistumiseni jälkeen olen kerennyt toimimaan UPM:llä eri tehtävissä: harjoittelijana Kainuussa, metsätalousasiantuntijana Pohjois-Karjalassa sekä viimeisimpänä toimin UPM:n metsänhoitopalveluja tuottavassa yrityksessä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueella, metsäpalveluiden myynnin parissa.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on minulle paikka, jossa voin rentoutua. Metsässä kuluu töiden ohella aikaa myös harrastusten parissa, kuten vaeltaessa sekä tietenkin metsätöitä tehdessä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni koostuvat monista eri tehtävistä. Yleensä työpäivä alkaa toimistolta aamukahvilla, jonka jälkeen käyn sähköpostit läpi ja lähden asiakastapaamisiin tai katsomaan mahdollisia hakkuu- tai hoitotöitä. Iltapäivällä aikaa menee, kun siirrän maastossa tehdyt havainnot tietokoneelle tarjouksien ja kauppojen muodossa.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Pyrin kertomaan asiakkaalle vastuullisista toimista metsän käsittelyssä, kuten sertifikaateista, laista ja metsänhoidon suosituksista. Keskustelen ja kuuntelen myös asiakkaan toiveita, miten voimme lisätä vastuullisuutta ja toteuttaa hänen toiveitaan.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Omistamme isäni kanssa yhdessä sukutilamme Ylä-Kainuussa, ja suunnitelmissa on hankkia lisää metsää. Hoidan metsää aktiivisesti isäni kanssa ja toteutamme metsänhoidon ja osan hakkuista itse.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Parhaita muistoja ovat joko retket metsässä tai se, kun saa taimikonhoidon valmiiksi ja voi kuvion reunassa ihailla oman työnsä jälkeä. On hienoa, kun näkee metsän voivan taas paremmin, ja se pääsee kunnolla kasvamaan.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastuksiini kuuluvat maastopyöräily, vaellus, kalastus ja urheilu muutenkin.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Kannattaa ottaa aina yhteyttä ammattilaiseen, jos joku mietityttää metsässä. Siten löydetään parhaat ratkaisut, miten metsä saadaan voimaan hyvin ja kasvamaan. Hoitotöitä ei kannata laiminlyödä.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Musta Ilari
Metsäasiakasvastaava

Musta Ilari

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

”Metsien monimuotoisuuteen tulee kiinnittää huomiota”
Uutiset | 04/24/2023 22:00:00 | 3 min

”Metsien monimuotoisuuteen tulee kiinnittää huomiota”

Lue lisää
Metsää kannattaa hoitaa sen arvolle sopivalla tavalla, Heikki-Jussi sanoo
Uutiset | 04/18/2023 22:00:00 | 3 min

Metsää kannattaa hoitaa sen arvolle sopivalla tavalla, Heikki-Jussi sanoo

Lue lisää