”Metsästä tulee lämpö pirttiin ja herkut pöytään”, Ilari kertoo

10/26/2023 02:30:00

Metsäasiakasvastaava Ilari Alaruka osti ensimmäisen metsäpalstan veljensä kanssa jo 15-vuotiaana. Talousmetsien lisäksi hänen mailtaan löytyy sekä julkinen luontopolku että lehtikuusikoita ja tammia. Ilari muistuttaa, että talousmetsien monipuolisuutta voi vaalia vaikkapa istuttamalla joukkoon tammen tai tervalepän taimia. Ennen kaikkea metsänhoito on tärkeää: puuhun tulee joka vuosi yksi rengas lisää, mutta metsänomistaja pystyy vaikuttamaan, kuinka paksu rengas on. Ilari auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Harjavallassa, Huittisissa, Säkylässä ja Kokemäellä (eteläosa). Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Ilari Alaruka Kokemäeltä. Asun Sonnilanjoen varrella 100-vuotiaassa hirsitalossa puolisoni ja kahden lapsemme kanssa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri, ja UPM oli ensimmäinen valmistumisen jälkeinen työpaikkani. Metsissä olen touhuillut 15-vuotiaasta asti ja siihen liittyvän klapi- ja laavukaupan lisäksi on tullut muun muassa kaupallistettua puurunkoinen polkupyörä. Pitkäaikainen tavoitteeni oli päästä myös palkkatöissä työskentelemään metsien parissa ja takaisin UPM:lle.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsästä tulee lämpö pirttiin ja herkut pöytään. Toisaalta metsä antaa mielenrauhaa ja mahdollistaa perheen parhaat yhteiset hetket ja retket. Unohtaa ei toki voi eurojenkaan tuomaa merkitystä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäivissä on toimistotyön lisäksi sopivan vaihtelevasti asiakastapaamisia, maastokäyntejä, koulutusta ja palavereita työkavereiden kanssa.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Säästöpuuryhmät, suojeluvyöhykkeet sekä lehtipuuosuuden kasvattaminen ovat osa jokapäiväistä työtä, joissa konkreettisimmin vastuullinen metsien käyttö näkyy.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Ensimmäisen metsäpalstani ostin veljeni kanssa 15-vuotiaana, ja sen jälkeen olemme pyrkineet pitämään tilan elinkelpoisena. Talousmetsien lisäksi omilta mailta löytyy sekä julkinen luontopolku että lehtikuusikoita ja tammia.

Mikä on mottosi?

Puuhun tulee joka vuosi yksi rengas lisää, mutta itse pystyy paljon vaikuttamaan, kuinka paksu se on.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Varhaisimmat muistoni metsästä ovat taatani kanssa pikkupoikana marjassa käynnit sekä siellä pajupillien ja kaarnaveneiden teko.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Salibandy vie aikaa useampana arki-iltana viikossa. Sienestys ja marjastus ovat koko perheen harrastus ja samalla on hyvä suunnitella tulevia metsänhoitotöitä ja hakkuita. Kesäisin on käytävä viikon vaellus Lapissa. Ja aina kun mahdollista menen raivaussahan kanssa metsään!

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Kannattaa muistaa, että UPM:ltä saa myös tammen ja tervalepän taimia, jotka sopivassa paikassaan tuovat hyvää vaihtelua ja monipuolisuutta talousmetsään.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Alaruka Ilari
Metsäasiakasvastaava

Alaruka Ilari

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

”Metsissä kiinnostaa taloudellisten ja luontoarvojen yhdistäminen”, Maisa kertoo
Uutiset | 10/25/2023 02:30:00 | 3 min

”Metsissä kiinnostaa taloudellisten ja luontoarvojen yhdistäminen”, Maisa kertoo

Lue lisää
Ammattitaitoa on päivitettävä jatkuvasti, Hanna sanoo
Uutiset | 10/25/2023 01:30:00 | 5 min

Ammattitaitoa on päivitettävä jatkuvasti, Hanna sanoo

Lue lisää