Pesäpallo ja metsässä liikkuminen veivät Iiriksen sydämen jo lapsena

08/25/2022 08:00:00

Metsäasiakasvastaava Iiris Latvalan parhaimmat metsämuistot ovat lapsuudesta, kun koko perhe on ollut eväsretkellä metsässä. Ulkona liikkuminen ja varsinkin joukkuelajit ovat lähellä hänen sydäntään. Iiris auttaa puukaupassa ja metsänhoidossa Kokkolassa. Lue esittely!

Kuka olet?

Heips! Olen Latvalan Iiris. Olen kotoisin Seinäjoelta, josta olen eksynyt Evon kautta Suomussalmelle, sieltä Nivalaan ja Kokkolaan asti. Ostoalueeni on Kokkola.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Ala valikoitui lukion ensimmäisen vuoden aikana. Perheessäni metsätalous on “sukuvika” molemmilta puolilta sukua. Opiskelin metsätalousinsinööriksi Evolla, Hämeenlinnassa, josta valmistuin tammikuussa 2022. Ennen UPM:lle pääsyä työskentelin metsänhoitoyhdistyksellä metsäasiantuntijana.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on paikka, jossa ajatukset pääsevät pois kuorestaan. Metsässä voin rentoutua ja päästä nauttimaan luonnosta koirani Lyytin kanssa. Varsinkin hoidettu talousmetsä kiinnittää huomioni.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työt metsäasiakasvastaavana ovat vaihtelevia. Saatan viettää koko työpäivän toimistolla tai maastossa, mutta on myös päiviä, jolloin käyn aamupäivän toimistolla ja menen iltapäiväksi maastoon.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla ei ole metsää. Toivon, että tulevaisuudessa voisin omistaa metsää.

Mikä on mottosi?

Eiköhän mennä tuon suon yli niin, että heilahtaa!

Mikä on paras muistosi metsästä?

Parhaimmat muistoni metsästä ovat lapsuudesta, kun olen lähtenyt perheen kanssa metsään. Eväät on otettu mukaan ja istuttu kannonnokalle niitä syömään. 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Liikun monella tapaa: kuntosalilla rehkien ja ulkona liikkuen. Rakastan joukkuelajeja, varsinkin pesäpallo vei sydämeni jo lapsena. Vapaa-ajalla tulee myös leivottua ja levättyä.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Suosittelen tekemään taimikonhoidot ajallaan. Kysy neuvoa metsäammattilaiselta.

Iiris_Latvala_koira.jpg

Iiris käy Lyyti-koiransa kanssa metsälenkeillä ja uimassa. Lisäksi Iiris harjoittelee Lyytin kanssa noutamista. Lyyti on 7-vuotias käyttölinjan kultainennoutaja.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Latvala Iiris
Metsäasiakasvastaava

Latvala Iiris

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Jannen parhaat metsämuistot liittyvät metsästysreissuihin
Uutiset | 08/23/2022 11:00:00 | 2 min

Jannen parhaat metsämuistot liittyvät metsästysreissuihin

Lue lisää