”Sekapuustoisuus on tärkeää tulevaisuuden kannalta”, Henrik kertoo

09/12/2023 00:30:00

Metsäasiakasvastaava Henrik Niskaselle vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu luonnon huomioimisessa. Hänelle on tärkeää, että metsän antimia hyödynnetään, metsää vaalitaan ja hoidetaan järkevästi ja oikea-aikaisesti niin, että jälkipolvet saavat nauttia metsistämme. Hänen kanssaan voi asioida myös ruotsin kielellä. Henrik auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Somerolla, Salossa (pohjoinen) ja Suomusjärvellä. Lue esittely!

Kuka olet?

Terve, olen Henrik Niskanen. Olen kotoisin Paimiosta, jossa asun nykyisinkin vaimoni kanssa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Valmistuin metsäinsinööriksi Tammisaaressa ammattikorkeakoulu Noviasta keväällä 2023. Koulu oli ruotsinkielinen. Vaikka äidinkieleni on suomi, saa minulta tämän ansiosta palvelua myös toisella kotimaisella kielellä. Aiempaa työkokemusta on monenlaista aina kesätyövuosista lähtien. Metsäpuolella olen aikaisemmin tehnyt suurimmilta osin metsurin töitä eli raivauksia, istutuksia ja nauhoituksia. Joskus olen myös ollut työharjoittelussa ajamassa ajokonetta.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut luonnosta. Kipinä syttyi oman perheen metsäharrastuksen myötä, kun keräsimme talvisin tuulen puhaltamia puita polttopuiksi. Siitä asti ovat ”mettähommat” kiinnostaneet. Vietän edelleen aikaani metsässä lähes päivittäin, milloin minkäkin asian parissa. Minulle on tärkeää, että voimme hyödyntää niitä asioita, joita metsä meille antaa, kuten marjoja, sieniä ja riistaa sekä virkistäytyä siellä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni koostuu pitkälti asiakaspalvelusta joko kasvotusten, puhelimen välityksellä tai sähköpostia apuna käyttäen.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu erityisesti luonnon huomioimisessa. Meillä on Suomessa upea luonto. Vaalitaan sitä ja hoidetaan metsiä järkevästi, vastuullisesti ja oikea-aikaisesti niin, että jälkipolvet saavat nauttia myös upeista metsistämme!

Onko sinulla itselläsi metsää?

Ei ole, mutta haaveenani on tulevaisuudessa omistaa metsää.

Mikä on mottosi?

Muistetaan pitää luonnosta huolta, se on rikkautemme.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Parhaimmat muistoni metsästä ovat lapsuuden majaleikit lähimetsässä kavereiden kanssa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikani kuluu hyvin pitkälti mökillä olemiseen. Siellä luonto, kalastus, veneily ja oman kasvimaan pitäminen vievät suuren osan ajasta. Myös luonnossa liikkuminen muilla tavoin, kuten marjastaen ja sienestäen, ovat mukavia ajanvietteitä. Välillä viikonloput kuluvat myös lavatanssien tahdissa.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Hoidetaan metsänhoitotyöt, kuten raivaukset, hyvin ja ajallaan sekä suositaan sekapuustoisuutta. Se on tärkeää metsiemme tulevaisuuden kannalta!

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Niskanen Henrik
Metsäasiakasvastaava

Niskanen Henrik

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Metsästä saa paljon hyviä muistoja, sanoo Viktor
Uutiset | 09/11/2023 23:30:00 | 2 min

Metsästä saa paljon hyviä muistoja, sanoo Viktor

Lue lisää
Puoleeni voi kääntyä matalalla kynnyksellä, Roope sanoo
Uutiset | 09/10/2023 23:30:00 | 3 min

Puoleeni voi kääntyä matalalla kynnyksellä, Roope sanoo

Lue lisää