Metsää kannattaa hoitaa sen arvolle sopivalla tavalla, Heikki-Jussi sanoo

04/18/2023 22:00:00

Metsänhoitotyöt tulivat metsäasiakasvastaava Heikki-Jussi Saarimäelle tutuiksi jo hyvin nuorena oman isän opissa. Hän kehottaa metsänomistajia herkästi kysymään, jos jokin mietityttää metsän hoidossa. Ei ole olemassa kahta samanlaista metsää, Heikki-Jussi muistuttaa. Hän auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Kurikassa (Kurikka, Jalasjärvi) sekä Ilmajoella (kantatie 67 eteläpuoli). Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Heikki-Jussi Saarimäki. Asun Peräseinäjoen alueella Seinäjoella. Perheeseeni kuuluvat puoliso sekä 6- ja 10-vuotiaat lapset.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen opiskellut Ähtärissä Tuomarniemellä metsäkonealaa ja valmistunut sieltä vuonna 2005. Siitä lähtien olen työskennellyt metsäalalla erilaisissa tehtävissä 18 vuotta, joista osan ajasta hakkuukoneen kuljettajana. Viimeiset vuodet ennen UPM:ää olen ollut leimikkosuunnittelijana korjuuyrityksessä.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen tehnyt metsätöitä pienestä pojasta asti. Kaikki metsänhoitovaiheet ovat tulleet tutuiksi oman isän opissa jo hyvin nuorena. Metsästä ja luonnosta on muodostunut minulle loputon ”hyvänmielenkoulu”, jossa opin aina uutta.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni ovat hyvin erilaisia, ja se onkin tämän työn hienous. Ne koostuvat toki paljon tietojärjestelmien käytöstä ja metsänhoito- ja puukauppasopimusten ja tarjousten tekemisestä. Myös asiakastapaamisiin ja metsäkäynteihin käytän mielelläni aikaa.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Metsänomistajan toiveiden kuunteleminen ja lakien sekä sertifikaattien noudattaminen ovat vastuullinen tapa nykyaikaisessa metsien käytössä – unohtamatta taloudellista merkitystä metsänomistajalle.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Omistan sen verran itse metsää, että saan joka vuosi talon lämmitystarpeet kerättyä.

Mikä on mottosi?

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Pakkasaamut auringonnousussa hirvikoiran haukkua kuunnellen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastan metsästystä ja kalastusta sekä moottorisahaveistoa ja Lapissa retkeilyä. Minulla on myös hirvikoiria, joiden kanssa syksyt kuluvat metsässä.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Aina kannattaa kysyä, jos jokin mietityttää metsän hoidossa. Metsäsi on arvokas paikka, ja sitä kannattaa hoitaa sen arvolle sopivalla tavalla. Hoidettu metsä kasvaa ja myös tuottaa. Ei ole kahta samanlaista metsää: tehdään sinun toiveidesi metsä yhdessä.

Heikki-Jussi Saarimäki ihailee maisemia Pyhä-Nattasen tunturilla, Sodankylän ja Inarin rajalla. "Olen kulkenut katselemassa Lapin nähtävyyksiä, ja tämä oli yksi vaikuttavimmista. Menen tänne vielä joskus uudestaan."

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Saarimäki Heikki-Jussi
Metsäasiakasvastaava

Saarimäki Heikki-Jussi

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Aktiivisuus metsähoidossa tuottaa hyviä tuloksia, Aaro sanoo
Uutiset | 04/16/2023 22:00:00 | 3 min

Aktiivisuus metsähoidossa tuottaa hyviä tuloksia, Aaro sanoo

Lue lisää
Metsässä liikkuminen tuo vastapainoa arjen rutiineihin, Arto sanoo
Uutiset | 04/06/2023 10:00:00 | 4 min

Metsässä liikkuminen tuo vastapainoa arjen rutiineihin, Arto sanoo

Lue lisää