Kuka olet?
Olen Hannu Nyrhilä ja kotoisin Etelä-Pohjanmaan lakeuksien keskeltä Lapualta. Keski-Suomessa ja Jyväskylässä olen asunut vuodesta 2005.
Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?
Valmistuin metsätalousinsinööriksi 90-luvun loppupuolella. Heti valmistumisen jälkeen työskentelin metsäteollisuudessa puunhankinnan parissa. Vuonna 2005 siirryin yksityismetsätalouden palvelukseen, ja vuonna 2019 palasin taas ”juurilleni” teollisuuden puunhankinnan pariin ja ensimmäistä kertaa UPM:n palvelukseen. Vuodet eri tehtävissä ovat opettaneet paljon metsätalouden toimintakentästä.
Mitä metsä sinulle merkitsee?
Maaseudun lapsena vietin aikaa luonnollisesti metsässä monenlaisten puuhastelujen parissa. Myöhemmin metsä liittyi vahvasti harrastuksiin ja nyt ammattiini. Taidan olla melko onnekas, kun pääsen liikkumaan luonnossa eri työtehtävieni puitteissa.
Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Työpäivä alkaa pääsääntöisesti toimistolla yhteydenottopyyntöjen läpikäymisellä ja niihin vastaamisella. Puoliltapäivin pyrin olemaan jo maastossa tai asiakastapaamisissa. Päivä päättyy sähköpostien ja erilaisten paperitöiden parissa. Työpäivien sisältö vaihtelee melkoisesti.
Onko sinulla itselläsi metsää?
Omistan pari metsätilaa Pohjanmaalla. Pyrin tekemään mahdollisimman paljon hoitotöitä itse, mutta aina se ei ole mahdollista järkevän ajankäytön puitteissa ja siksi osan hoitotöistä olenkin teettänyt paikallisilla ammattilaisilla.
Mikä on mottosi?
Kun tehdään, niin tehdään kunnolla!
Mikä on paras muisto metsästä?
Menee ihan tuonne varhaislapsuuteen, kun istuimme nuotiolla ja eväitäkin oli mukana, totta kai. En enää muista mikä metsäretki oli kyseessä, mutta nuotiopaikan sijainnin muistan vieläkin ihan metrilleen.
Mitä teet vapaa-ajallasi?
Nuorempana olin innokas metsästäjä ja kalastaja, mutta nyt suurin into jahtihommiin on lähtenyt. Kunnostani yritän pitää huolta liikkumalla monipuolisesti, ja kesäisin kotimaan matkailu on ihan mukavaa.
Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?
Ei kannata aikailla eri toimenpiteiden suhteen. Varsinkin kasvatushakkuut ja taimikonhoidot tulisi toteuttaa ajallaan. Ajoissa tehty yhteydenotto omaan metsäasiakasvastaavaan säästää monelta murheelta.